Azbej Tristan: A tett az első, a szó a második – Magyarország ismét segít

Hazánk a Hungary Helps Program keretében – a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel és a Magyar Református Szeretetszolgálattal karöltve – 20 millió forintos segítséget nyújt a karabahi konfliktus elől elmenekült civilek számára, elősegítve rehabilitációjukat – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán Azbej Tristan.

Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár hangsúlyozta: humanitárius küldetésünk arra kötelez, hogy szolidaritással odaálljunk a konfliktusok ártatlan, polgári kárvallottjai mellé. 

A Hegyi-Karabahban eszkalálódó konfliktussal kapcsolatban a Miniszterelnökség államtitkára aláhúzta: „Magyarország a béke pártján áll, és a konfliktus tárgyalásos megoldását támogatja. Az emberi szolidaritásunk egyetemes, így együttérzünk minden ártatlanul szenvedővel.” 

Reagálva az őt ért támadásokra, Azbej Tristan úgy fogalmazott: „Nem megyek el szó nélkül a képmutató nyilatkozatok mellett, amelyek személyemben igyekeztek támadni engem, miközben munkatársainkkal és jószolgálati partnereinkkel a segítségnyújtás felelős, és hatékony módját készítettük elő. A hirtelen keresztényvédővé avanzsált politikusok ártatlan emberek tucatjainak tragikus halálát saját politikai érdekeikre felhasználva kérték rajtam számon a nyilatkozatot.

A válaszom a Hungary Helps program alapelve: számunkra a tett az első, a szó második.”

A tett az első, a szó a második. Humanitárius küldetésünk arra kötelez, hogy szolidaritással odaálljunk a konfliktusok…

Közzétette: ‎Azbej Tristan ن‎ – 2020. október 5., hétfő

Iratkozzon fel hírlevelünkre