FRISSÍTÉS Letiltotta a kormány hivatalos fiókját a Twitter – elkezdődött a tisztogatás?

„Mindenféle előzetes magyarázat nélkül letiltotta Magyarország kormányának hivatalos fiókját, az About Hungaryt a Twitter” – olvasható Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Facebook-oldalán.

A felfüggesztés mindenképpen megdöbbentő, ugyanakkor egyáltalán nem előzmények nélküli; a Twitter korábban ifj. Donald Trump fiókját jegelte, miután úgy találta, hogy a befolyásos fiatalember

„félrevezető és potenciálisan káros információt” osztott meg a népszerű közösségi felületen,

illetve magát az amerikai elnököt (és nagyjából 80 milliós követőtáborát) is „figyelmeztette” már, mondván, a világ legnagyobb hatalmú politikusa bejegyzéseiben túlságosan „szabadon bánik a tényekkel”.

Ezzel együtt elmondható, hogy a közösségimédia-óriás ilyen nagyságrendű tisztogatásra korábban még nem igazán ragadtatta magát.

Mint Kovács Zoltán megjegyezte, a Twitter lépése már csak azért is „rendkívül érdekes”, mivel „az Európai Bizottság épp a mai nap fogja publikálni első jogállamisági jelentését”… Hozzátette: „Úgy látszik, végérvényesen beköszöntött a szép új világ, amelyben megtörténhet az az abszurd eset, hogy

elhallgattatják a techóriások azokat, akik más véleményen vannak, mint a libernyákok.

A szükséges lépéseket megtettük, várjuk a Twittertől a hivatalos választ és magyarázatot”.

Frissítés Kovács Zoltán Facebook oldalán:

“…a Twitter szép csendben újra elérhetővé tette Magyarország Kormányának Twitter-oldalát. Ez mind szép és jó, csak egy a bökkenő: lenullázták a követők számát.

Továbbra is várjuk a Twitter hivatalos állásfoglalását, hogy milyen okból tiltotta le az oldalt és követeljük az eredeti állapot visszaállítását!”

Forrás: Kovács Zoltán Facebook-oldala

Kiemelt képünk forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre