Hazugsággal tartanák távol a magyar szavazókat az hétvégi választástól

A hétvégén tartják Romániában az erdélyi magyarság szempontjából különös jelentőséggel bíró önkormányzati választásokat. Úgy tűnik, a nagy hajrában egyesek még attól sem riadtak vissza, hogy az RMDSZ vezető politikusának aláírását meghamisítva álhíreket terjesszenek. Kampány és hazugság gyakran jár kéz a kézben, ami viszont most Erdélyben zajlik, az – mondjuk ki – tényleg egészen pofátlan.

„Az RMDSZ Marosvásárhelyi szervezete nem kötött semmiféle együttműködési megállapodást a Nemzeti Liberális Párt helyi szervezetével; a Szövetség határozottan cáfolja azt a hazugságot, amelyet némelyek a marosvásárhelyi lakosok körében terjesztenek” – közölte a Maros megyei RMDSZ sajtóirodája.

A választások előtti hatalmas hajrában az RMDSZ ellenfelei minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy káoszt idézzenek elő – pedig ezzel éppen azt bizonyítják, hogy Marosvásárhelynek valóban nagy változásra van szüksége…

„A tegnapi napon közzétett szórólap, miszerint az RMDSZ és a PNL (Nemzeti Liberális Párt) politikai megállapodást kötött Marosvásárhelyen: HAMIS, ahogyan a rajta szereplő aláírásom is!”– szögezte le Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei elnöke, aki egyébként úgy véli: politikai ellenfelei ezek után a választási csalástól sem fognak visszariadni. Az elnök feljelentést tett irathamisítás miatt  -ez azonban aligha fogja az eset káros hatásait a kellő mértékben csillapítani.

Péter Ferenc arra kért minden választópolgárt: ne dőljön be ennek a hazugságnak!

„Dorin Florea és egykori jobbkeze, Claudiu Maior, aki most a polgármesteri tisztségre pályázik, azt a látszatot akarják kelteni, hogy nincs tétje a választásnak, mert egyesek előre eldöntötték, hogyan fog működni a város a választások után” – fogalmazott az RMDSZ elnöke. Hangsúlyozta: a választásnak valójában rendkívül komoly tétje van; most dől majd el, hogy Marosvásárhelyen végre beindul-e a fejlődés, emelkedő pályára kerül-e a város – vagy még inkább lemarad, végül pedig teljesen elszigetelődik.

A 2020-as erdélyi választásokkal kapcsolatos írásainkat itt olvashatják.

Kiemelt képünk forrása a Maros megyei RMDSZ Sajtóirodája.

Iratkozzon fel hírlevelünkre