Az életvédők jobban zavarják a Disneyt, mint az erőszakos abortusz

Ugyanaz a Disney, amely egy évvel ezelőtt egy életvédő döntés miatt azzal fenyegette meg Georgia államot, hogy felfüggeszti a forgatást a szigorú abortuszpolitika miatt a helyi stúdiókban, most hálás köszönetet mondott Kínának, amiért nagy segítségükre voltak az élőszereplős Mulan forgatása során. Éppen Hszincsiang tartományban, abban a régióban, ahol kulturális genocidium folyik az ujgurokkal szemben: kényszerített abortuszokkal, sterilizációval és internálással.

Bő egy évvel ezelőtt Bob Iger, a Disney vezérigazgatója felháborodását fejezte ki az amerikai Georgia államban életbe lépett, a korábbihoz képest szigorú abortusztörvények miatt. Az is elhangzott akkor, hogy a filmstúdió kénytelen lesz új forgatási helyszínt keresni, mivel nem ért egyet azzal, hogy ily módon csorbuljanak a nők abortuszhoz való jogai.

Ugyanez az ember most hálás köszönetét fejezte ki Kína felé, ahol a Mulan élőszereplős változatát forgatták nemrég – Hszincsiang tartományban. Vagyis éppen ott, ahol ujgur emberek tömegeit tartják átnevelő táborokban, és ahol a nőket a hatóságok internálással fenyegetik, ha a születési kvóta feletti terhességük során nem abortálják a magzatot. Egyes vidékeken a lakosságnak rendszeres, kötelező nőgyógyászati vizsgálatot, kéthavonta terhességi tesztet, pozitív eredmény esetén pedig abortuszt írnak elő.

Peking ugyan tagadja a vádakat, de a helyi állapotokról szóló jelentésekből még más is kitűnik: egyes beszámolók szerint a tartományban erőszakos sterilizációval, illetve fogamzásgátlással lehetetlenítik el az ujgur nők gyermekvállalását, akiknek kettőnél nagyobb gyermekszám esetén minimum bírság jár. 

Nos, mindez valahogy elkerülhette a Disney figyelmét, hiszen a Hszincsiangban lévő gyönyörű természeti környezetet máshol is megtalálhatták volna – akár Kínában, akár a világ más országában.

Értjük? Nem igazán…

Ha a mesebirodalom valóban ennyire érzékeny az embereket érő jogi igazságtalanságokra, akkor bizonyára nemcsak a megfelelő abortuszelérés hiányának, de az abortuszra kényszerítésnek is ki kellene vernie náluk a biztosítékot. Ellenkező esetben kénytelenek vagyunk azt feltételezni, hogy csupán bizonyos liberális erők malmára próbálják hajtani a vizet, amikor jogegyenlőséget kiáltva melegfelvonulásokat engedélyeznek gyerekeknek szóló parkjaikban – miközben egy olyan filmes forgatásokból élő államot fenyegetnek bojkottal, ahol az emberek egyszerűen próbálnak érvényt szerezni a születendő gyermekek élethez való jogának.

Forrás: Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre