A Miniszterelnökség épületén is ott lobog a babazászló!

Hatalmas, szűnni nem akaró érdeklődés övezi a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom augusztus 23-án közzétett országos babazászló-felhívását, amelynek lényege: ha a halálról komor, fekete zászlóval adunk hírt, akkor miért ne ünnepelnénk a születést, az új élet érkezését? Már a Miniszterelnökség és a Főpolgármesteri Hivatal is kitűzte a gólyás lobogót!

A felhívásra már eddig is rengeteg magánszemély, illetve (pártállástól függetlenül) sok önkormányzat jelentkezett – a szervezők most azt remélik, hogy hamarosan az ország legtöbb polgármesteri hivatalán és közintézményén ott lesz a gólyát ábrázoló zászló, hirdetve, hogy

a gyermek a közös nevezőnk, vagyis a nemzeti minimum. 

Több fővárosi kerület polgármestere, valamint a Főpolgármesteri Hivatal is úgy döntött, kitűzi a gyermekek melletti kiállást és a családbarát hozzáállást jelképező zászlót, mostantól pedig a Miniszterelnökség bejáratánál is ott látható, mégpedig mindkét verzió, a lányos rózsaszín és a fiús halványkék. 

„Érdemes a jövőnkre koncentrálni és megünnepelni a gyerekeket! Az egész ország és a boldogságunk szempontjából is nagyon fontos, hogy megszülessenek a kívánt gyerekek” – fogalmazott Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke az akció elindításakor.

A babazászló kitűzésének ötlete egyébként nem új keletű – 2011-ben Oberfrank Pál színművészé volt az ötlet, hogy az újszülött érkezését ily mód lehessen hirdetni.

A babazászlót kihelyező önkormányzatok folyamatosan bővülő listája ITT található. Zászlórendeléseket pedig a mozgalom e-mail címén lehet leadni: babazaszlo@3kiralyfi.hu.

Iratkozzon fel hírlevelünkre