Az abortusz akkor is barbárság, ha azt sem tudom, kicsoda Jézus – vallja a Passió főszereplője

Jim Caviezel, akit legtöbben talán a Passió című film főszereplőjeként láthattunk, sosem zárkózott el az abortusz témájától. Ráadásul a legtöbb hollywoodi sztárral szemben életpárti álláspontot képvisel, amelynek nemrég újra hangot is adott egy keresztény podcast műsorban.

A színész az Infidel (Hitetlen) című új filmje kapcsán készült beszélgetés során vallott katolikus hitéről, kifejtette véleményét az egész világon zajló keresztényüldözésről – amikor pedig az abortusz került szóba, kijelentette: akkor is ellenezné a beavatkozást, ha nem lenne keresztény.

„Az abortusz barbár dolog; ezt még akkor is látom, ha azt se tudom, ki az a Jézus. Miért teszünk ilyet?”

– fogalmazott. 

Bár az életvédőket gyakran vádolják azzal, hogy rá akarják kényszeríteni másokra a vallási nézeteiket, az abortuszról vallási nézőponttól teljesen függetlenül ki lehet jelenteni, hogy egy emberi élet végét jelenti. Az egyetlen kérdés, hogy társadalmilag elfogadottá tesszük-e azt, hogy a leggyengébbek életét bizonyos körülményekre hivatkozva ki lehessen oltani.

Caviezel szerint a társadalom ugyan elismeri, hogy az emberek egyenlőnek születnek, viszont azt már nem hajlandó belátni, hogy ez a fogantatás pillanatától fogva így van. Ezek az apró emberek védelmet érdemelnek – jelentette ki a színész egy 2018-as diákkonferencián, ahol egyebek mellett arról is beszélt, hogy a gonosz elleni harcban olyan katonákra van szükség, akik nem félnek kockáztatni a nevüket, a hírnevüket, vagy akár az életüket is az igazságért.

Forrás: Liveaction.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre