Abortuszra biztatták, mert kisbabájának testén kívül fejlődtek a szervei – már két éves a vidám kislány

Abortuszra biztatták az orvosok annak a kisbabának a szüleit, akinek szervei a testén kívül fejlődtek az édesanyja méhében – számolt be róla a Hit Rádió. A megrendítő történet pozitív véget ért, de nem volt könnyű dolga a szereplőknek.

Az édesanyát először 12 hetes terhesen tájékoztatták gyermeke súlyos állapotáról. Az orvosok azt is elmondták neki, hogy kislányának emellett gerincrendellenessége van.

„El sem hittem, hogy létezik ilyen, hogy a kisbaba testén kívül nőnek a szervek” – mondta az édesanya, aki nem hitt a fülének, amikor az orvosok az abortuszt ajánlották neki. Az emberek azt mondogatták: „Nincs semmi gond, majd újra próbálkoztok” – emlékezett vissza.

„De én nem akartam egy másik gyereket. Már teljes odaadással szerettem azt a kisbabát, aki a hasamban volt, bármit megtettem volna érte.”

Sajnos a későbbi vizsgálatok során az is kiderült, hogy a kislány szívében egy lyuk található. Három héttel a szülés időpontja előtt a szakemberek újra felajánlották az abortuszt, de a szülők visszautasították. Laurel végül 2018. június 6-án, egészséges testsúllyal (3,31 kg) megszületett, később pedig szépen fejlődött.

„Amikor felsírt, nagyon megkönnyebbültünk a férjemmel, és zokogtunk. Ekkor már tudtuk, hogy a lányunk igazi harcos”

– mesélte az anyuka.

Laurel jelenleg két éves és a testén kívül nőtt szervein bőre is nőtt, ami azt jelenti, hogy már egyedül tud enni, inni és wc-re menni. Ugyanúgy viselkedik, mint a vele egykorú kisgyerekek: szeret ugrálni, saras pocsolyákban játszani. Bár különleges gondozást igényel, de hamarosan műtik Londonban, hogy szerveit a megfelelő helyre tegyék.

A szülők nyilatkozatából pedig kiderül, mennyire örülnek, hogy sosem adták fel a reményt, és hogy mennyire büszkék kétéves kislányukra, aki minden nap lenyűgözi és inspirálja őket.

Forrás: Hit Rádió

'Fel a tetejéhez' gomb