Újra lehet pályázni a digitális felzárkóztatásra Kárpátalján

Keddtől lehet jelentkezni a kárpátaljai magyarság digitális felzárkóztatását segítő programra – közölte a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága az MTI-vel.

Keddtől lehet jelentkezni a kárpátaljai magyarság digitális felzárkóztatását segítő programra – közölte a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága az MTI-vel.

Az államtitkárság a kárpátaljai szociális programcsomag részeként idén második alkalommal hirdeti meg a Kárpátalja magyarlakta településein élők digitális felzárkóztatását elősegítő programját. A program keretösszege 15 millió forint, lebonyolítója a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványa – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ismertették: a program célja a Kárpátalja magyarlakta településein élők digitális felzárkóztatásának elősegítése. Pályázati igényt természetes személyek, és az idei évtől már kárpátaljai magyar közintézmények is benyújthatnak szélessávú optikai hálózathoz való csatlakozásra és egy havi előfizetés költségeinek biztosítására. A felhívás aktualitása, hogy a szélessávú internetelérés a járványhelyzetben nagyban elősegíti a magyar diákok távoktatásban való részvételét.

A kérelmeket a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványának regionális irodáiban lehet benyújtani, a határidő 2020. szeptember 30-a.

Kiemelték: a nemzetpolitikai államtitkárság kiemelten fontosnak tartja, hogy a nemzeti összetartozás évében megkülönböztetett figyelmet fordítson a jelenleg legnehezebb helyzetben lévő nemzetrész, a kárpátaljai magyarság támogatására, és minél több olyan eszközzel és programmal segítse a helyi magyar közösséget, amely hozzájárul a járványhelyzet minél könnyebb átvészeléséhez és a közösség szülőföldön való boldogulásához.

MTI

(Kaszáló férfi Kárpátalján, a Gemba-hegy közelében 2017. június 25-én.; Fotó: MTI/Nemes János)

Iratkozzon fel hírlevelünkre