Negyven polgármesterjelöltet indít Háromszéken az RMDSZ

Negyven közigazgatási egységben, erős és felkészült csapattal indul neki a szeptember 27-ére tervezett helyhatósági választásoknak az RMDSZ háromszéki szervezete.

Véglegesítette polgármester-jelöltjeinek listáját az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete. Négy város és huszonhat község jelenlegi vezetői folytatnák munkájukat, tíz községben pedig új jelöltet indít a Szövetség – olvasható az erdélyi magyar párt háromszéki oldalán.

Huszonöt százalékban megújul a polgármestereink csapata. A jelöltek között vannak rutinos, jó eredményeket elért, de ugyanakkor az első mandátumukat megcélzó, tenni akaró fiatal jelöltek is, akik új szemléletet és lendületet tudnak biztosítani a településfejlesztésben, a helyi közösségek életében – fogalmazott Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.

Hozzátette: Céljuk, hogy folyamatosan javítsák az életminőséget minden egyes háromszéki településen. „Az eddig elvégzett munka is azt bizonyítja, hogy községeink és városaink a fejlődés útján járnak” – emelte ki.

Az RMDSZ-nek erős képviselete van helyi, megyei és országos szinten. Ezt az együttműködést építik a továbbiakban is, mely elengedhetetlen a hosszú távú fejlesztési stratégiák megvalósításához.

Az elnök arra biztat mindenkit, hogy támogassák a szövetség jelöltjeit.

Dálnokon Marti István, Gelencén Ilyés Botond János, Gidófalván Jancsó Ernő, Kökösben Tăraș Silviu, Lemhényben Jénáki Csongor, Ozsdolán Lukács Attila, Zágonban Kiss Ágoston, Hídvégen Józsa Géza méretkezik meg. Esztelneken négy év kihagyás után ismét Varga Attilát indítja az RMDSZ, Nagyborosnyón Kanyó Antal, Vargyason Imets Lajos lesz a polgármesterjelölt.

Ezen a választáson Szotyori Angéla, Málnás és Fejér Levente, Zabola polgármestere az RMDSZ színeiben méretkezik meg.

Az RMDSZ-nek jelenleg 34 polgármestere és 358 helyi és megyei tanácsosa van Kovászna megyében.

 

Összesen több mint nyolcezer jelölt

Az RMDSZ 8390 jelölttel indul az önkormányzati választásokon, és arra bíztatja a magyar közösséget, hogy a koronavírus-járvány ellenére éljen szavazati jogával, mert az egészségügyi szabályok betartásával a szavazás nem növeli fertőzési kockázatot – mondta Kelemen Hunor csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatóján. Az RMDSZ elnöke arra számít, hogy a szövetség mintegy 200 településen tudja megszerezni a polgármesteri tisztséget.

Kiemelt fontosságúnak nevezte, hogy Marosvásárhelyen a magyar pártok által támogatott Soós Zoltán független jelölt nyerjen, Szatmárnémetiben pedig Kereskényi Gábor RMDSZ-es polgármester újrázzon. Kelemen Hunor “megnyerhetőnek” nevezte a Hargita, Kovászna, Maros és Szatmár megyei tanácselnöki tisztséget is – számolt be híradásában az MTI.

 

Kiemelt képünk forrása: haromszekirmdsz.ro/Kocsis B. János

Iratkozzon fel hírlevelünkre