Megölné Jézust a vallástudományok doktorandusza, ha lenne időgépe

Timothy Snediker még július végén osztotta meg Twitter-oldalán a veszélytelennek tűnő kérdést: mit tennénk, ha a mostani tudásunkkal visszavinnének minket az időben 2000 évvel? Snediker saját válasza viszont már cseppet sem volt ártatlan. Mint közölte, ő egy ilyen időutazást bizony arra használna, hogy megkeresse, aztán megölje a Názáreti Jézust.

És hogy kicsoda Timothy Snediker? Nos, PhD-hallgató Santa Monicában – a vallástudományi tanszéken.

Szerinte roppant fontos lenne, hogy még a nyilvános működése megkezdése előtt megtalálja az Urat – a művelethez pedig, mint megtudjuk, nagyjából egy évtizedre lenne szüksége.

Azon most ne is nagyon elmélkedjünk, hogy milyen lehet annak a teológus-doktorandusznak a képzettsége, akinek 10 évet kell bolyongania Palesztinában a feladat elvégzéséhez… És ne firtassuk azt se, hogy vajon hogyan gondolna fellépni a mindenható Isten megtestesült Szava ellen. Nem hallott még róla, hogy az Írásnak be kellett teljesednie?

Máig sem érkeztek arról hírek, hogy Snedikert megrovás érte volna a karon, ahogy Cambridge-ben Priyamvada Gopalt sem érte bántalom, amikor a Twitteren nemes egyszerűséggel leírta, hogy a fehér életek nem számítanak – sőt, az egyetem védelmébe vette, elítélve a kijelentést követő felháborodást (!).

Snediker azóta felfüggesztette a Twitter-fiókját; utolsó ott megjelent üzenete az volt, hogy Tim megbánta, most már meg akarja menteni Jézust. Az olvasóra bízzuk annak eldöntését, hogy pontosan mennyire arcpirító cinizmus ez…

A Santa Monica-i egyetem vallástudományi tanszéke egyébként kiemelt támogatója a BLM-mozgalomnak és a rendőrség feloszlatásának. Úgy tűnik, ebben az intézményben az Izraelben élő zsidókért kevésbé aggódnak – éljenek azok bármikor is az időben.

A cikk a Breaking Israel News írása és Ben LeBlanc tweetjeinek felhasználásával készült.

Iratkozzon fel hírlevelünkre