A pápa szerint a gazdagok nem élvezhetnek elsőbbséget a koronavírus elleni vakcina beadásánál

Szomorú lenne, ha a gazdagok elsőbbséget élveznének a koronavírus elleni vakcina beadásánál - hangsúlyozta Ferenc pápa szerdai audienciájának kezdetén elmondott beszédében.

A katolikus egyházfő kiemelte: sokan szeretnének mielőbb visszatérni a megszokott kerékvágásba, azonban a világ nem térhet vissza a normalitáshoz, ha a normális a társadalmi igazságtalanságot és a környezet pusztítását jelenti.

Ugyancsak botrányos lenne, ha az adófizetők pénzéből nyújtott gazdasági segítséggel olyan iparágakat építenének újjá, amelyek nem mozdítják elő a szegények vagy a környezet helyzetét

– hívta fel a figyelmet.

Ferenc pápa megjegyezte, hogy a járvány megmutatta a szegények nehéz helyzetét és a világot uraló hatalmas egyenlőtlenségeket, és fokozta a diszkriminációt. A katolikus egyházfő szerint kétféle vírus ellen kell felvenni a harcot: az egyik a világot térdre kényszerítő koronavírus, míg a másik a társadalmi igazságtalanság.

„Ma lehetőségünk van rá, hogy valami mást építsünk” – hangsúlyozta a pápa.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Ferenc pápa misét celebrál a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában 2020. április 17-én. MTI/EPA/Vatikáni média

Iratkozzon fel hírlevelünkre