Virtuális vetélkedő külhoni és magyarországi diákoknak

A Nagy Nyári Határtalanul című virtuális vetélkedőben külhoni és magyarországi diákok mérhetik össze magyar történelmi, irodalomi, néprajzi és földrajzi tudásukat. A vetélkedőt a nemzetpolitikai államtitkárság indította.

Az államtitkárság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: második alkalommal hirdetnek online vetélkedőt a Határtalanul program keretében, a tavasszal tartott első versenyen 75 ezer anyaországi és külhoni középiskolás vett részt.

A vetélkedő a www.hatartalanul.net oldalon érhető el, az elődöntő tesztjét augusztus 31-ig tölthetik ki a diákok.

A vetélkedőn osztályok vagy csapatok versenyeznek egymással. Az elődöntőn a fiataloknak 30 feladatot kell megoldaniuk 25 perc alatt. A helyes válaszok száma és a teszt kitöltésére fordított idő alapján alakul ki az elődöntő sorrendje, a legjobbak a döntőbe jutnak

– olvasható a közleményben.

Hozzátették: a játékosok legjobb eredményeit régiónként értékeli a zsűri.

A döntőt online rendezik. A legjobb anyaországi és külhoni csapatok 300-300 ezer forint összértékű nyereményt vihetnek haza, a nyereménycsomag tanulást segítő eszközöket is tartalmaz. Ezenkívül a száz legjobb kitöltő csapat Határtalanul ajándékcsomagban részesül.

Úgy fogalmaztak: A vetélkedő célja, hogy lehetőséget teremtsenek az anyaországi és külhoni fiataloknak „közös történelmünk és kultúránk mélyebb megismerésére, a nemzeti összetartozás érzésének erősítésére, valamint az egymás közötti kapcsolatok szorosabbra fűzésére”.

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: hatartalanul.net