Folytatódik a Rákóczi Szövetség táboroztatása

Hatodik nyári táborával folytatódik a szövetség programsorozata hétfőtől.

Több mint 150 középiskolás találkozik a sátoraljaújhelyi táborban. A Rákóczi Szövetség közel 300 Kárpát-medencei középiskolai szervezete kapott meghívást, de a járványhelyzet és az azzal összefüggő határzár miatt nagyon sok külhoni középiskola diákjait nem tudják fogadni.

A táborban lesznek kulturális programok, előadások, koncert, hagyományőrző foglalkozások, sportprogramok és kirándulások.

Eddig egy júliusi táboruk maradt el a járvány miatt, de a járványügyi hatósággal egyeztetve úgy döntöttek, hogy a mostanit megtartják.

A sátoraljaújhelyi táborhelyszínen 450-en férnének el, de csak 150 gyerek vesz részt a programokon. Minden járványügyi szabályt és ajánlást betartanak a diákok biztonsága érdekében.

Erre a programra külföldről csak felvidéki középiskolásokat tudnak fogadni, a táborozók 90 százaléka hazai diák.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára diákokkal beszélget a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolás Táborának ünnepélyes megnyitóján Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban 2020. július 6-án. MTI/Balázs Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre