A Szent István Egyetem közép-európai elsőségre tör

A Szent István Egyetem lesz Közép-Európa legnagyobb agrár-felsőoktatási intézménye - hangoztatta az intézmény rektora péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Gyuricza Csaba a műsorban elmondta, augusztus 1-jén az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi Károly Róbert kampusza és a Pannon Egyetem Georgikon Kara beolvad a Szent István Egyetembe, valamint a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem egy szervezetben működik tovább. Az intézmény mintegy 15 ezer hallgatójával és 2000 munkatársával Közép-Európa egyik legnagyobb egyeteme lesz – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy Magyarországon eddig nagyon szétforgácsolt volt az agrár-felsőoktatás, hiszen 11 intézmény 17 képzési helyén folyik valamilyen tanítás, s van olyan hely, ahol csak harminc hallgató van. Ebben a rendszerben – a rektor szerint – nem tudtak lépést tartani a dinamikusan fejlődő mezőgazdasággal, ezért kellett változtatni az agrár-felsőoktatásban.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön a gödöllői Szent István Egyetem 2020. július 30-án, a felsőoktatási intézmény átalakulásáról tartott sajtótájékoztató napján. MTI/Bruzák Noémi