Óvodásokat céloz a liberális baloldal rasszizmus ellenes propagandával

A baloldal már a legfiatalabb korosztályt sem kíméli ideológiai befolyásolásával: nemrég egy rendkívül nézett gyerekműsorban okították rasszizmusról a hatévesnél is kisebbeket. Külön elegáns, ahogyan a gyerekekre tették a terhet: azt mondták, nekik kell felemelniük a hangjukat a jelenség ellen.

Eddig csak az iskolás korú gyermekek esetében jelent meg a Black Lives Matter hatására a rasszizmusról szóló tanítás. Most viszont a trend elérte az óvodás korosztályt is: hatévesnél is kisebbeknek „mesélték el”, hogy mennyi igazságtalanság van a világban – számolt be róla a V4na.com.

Összeállításukból kiderül: az érintett Play School című műsor rendkívül népszerű a gyermekek körében, az iskola előtt álló, hatévesnél fiatalabb kicsik mintegy 80 százaléka hetente legalább egyszer megnéz egy adást belőle. Nemrég viszont ez a műsor is beállt a gyerekek érzékenyítésébe, és az egyik részben a rasszizmusról, illetve a kiváltságokról beszéltek.


A két felnőtt előadó, Rachael és Luke a játékos környezetben arról mesélt a gyerekeknek, hogy a rasszizmust meg kell állítani, a maximum hatéves gyerekeknek pedig ehhez hallatniuk kell a hangjukat. Arról sem felejtették el kiokosítani a kicsiket, hogy nem mindenki rendelkezik ugyanazokkal a lehetőségekkel, az ilyen egyenlőtlenség pedig felettébb frusztráló lehet.

A szóban forgó adáshoz még egy kisokost is kapcsoltak a tanároknak, illetve a családoknak. Ebben arról írnak, hogy a Play School mennyire törődik azzal, hogy a gyerekeknek átadja a fejlődésükhez szükséges üzeneteket, még akkor is, ha nehéz témáról van szó. Ráadásul az is kimutatható, hogy a gyermekekben a faji elfogultság már 2-4 éves korban kialakulhat, 12 éves korukra pedig ez a felfogás meggyőződéssé válhat.

Az érzékenyítő adás ellen Mark Latham, az ausztrál One Nation NSW politikusa éles hangvételű posztban szólalt fel: rákérdezett,

vajon mi történt azzal az elvvel, miszerint a felnőttek nem avatkoznak bele a gyermeki ártatlanságba? Tanulmányok támasztják alá ugyanis, hogy a túl sok információ a nem megfelelő korban káros hatással lehet a kicsikre.

A politikus azt is megkérdezte a posztjában: tényleg szükséges, hogy a gyerekek a felnőttek bűntudatát hordozzák?

ABC NOT ‘IN THIS TOGETHER’ WITH ALL PARENTSCheck out this special episode of Play School urging toddlers to help “put…

Közzétette: Mark Latham's Outsiders – 2020. július 13., hétfő

 

Forrás: V4NA.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre