Karácsony Gergely hanyagolja Budapestet, inkább magasabbra törne

Budapest főpolgármestere pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Magyar Önkormányzatok Szövetségébe (MÖSZ) kívánja bevonni a fővárosi önkormányzatot. Az eseményre csupán egyetlen megyei jogú város polgármestere fogadta el a meghívást...

Karácsony Gergely új tervével országos szinten képviselné a helyhatóságokat és a települések lakosait. Holott „úgy tűnik, még a rá bízott Budapestnek sem jó gazdája – elég csak a koronavírus-gócponttá vált Pesti úti idősotthont, az egyre rosszabb állapotú Lánchíd elhúzódó felújítását, valamint a káoszt okozó biciklisávokat említeni. Így nehezen képzelhető el, hogy az önkormányzatoknak bármilyen előnye származna a közös »klubtagságból« a Párbeszéd elnökével.” – írja a Magyar Nemzet.

Karácsony csütörtökön nyílt levélben szólította fel a parlamenti képviselőket az önkormányzatokat érintő büdzsé megszavazásának bojkottjára, ami a fővárosi önkormányzat MÖSZ-be léptetésének tervével együtt bizonyíték arra, hogy a főpolgármester Budapesten túlmutató babérokra törne. A Magyar Nemzet újságírója felhívja rá a figyelmet, hogy bár néhány hónapja még tíz megyei jogú város baloldali vezetője állt ki Karácsony mellett, péntekre mindösszesen egy polgármester, az érdi Csőzik László jelent meg a gyűlésen. Karácsony ezt a Magyar Nemzet kérdésére úgy értékelte, hogy „a minőség kompenzálhatja a mennyiséget”. 

A cikk szerzője megjegyzi, hogy a felszólaló polgármesterek ráadásul egymásnak is ellentmondtak: „míg Csőzik azt hangoztatta: a kormány megteremti annak lehetőségét, hogy egy »gombnyomással« csődbe vigye az önkormányzatokat, addig a Gödöllőt vezető Gémesi György azt mondta, ez nem lehetséges.”

A teljes írás itt olvasható.

Kiemelt képünkön Karácsony Gergely főpolgármester látható a Főpolgármesteri Hivatal által szervezett Hol szabad vagy, otthon vagy – Budapest mindenkié! elnevezésű rendezvényen, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján, a Városháza parkolójában. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre