„Lincselés az anyaméhben” – fekete lelkipásztor az abortuszról és a rasszizmusról

Az abortusz rasszizmus – a tiszteletes ezekkel a kemény szavakkal áll ki a magzatokért.

Johnny Hunter tiszteletes évek óta arra buzdítja a fekete közösségeket, hogy álljanak ki, tiltakozzanak a születendő kisbabák abortusz során történő „lincselése” ellen.

A tiszteletes szuggesztív, 2009-es miséjéről a témában a Liveaction.org számolt be. Johnny Hunter egy, a feketék 21. századi népirtásáról szóló filmben bemutatott beszédében szólt arról, hogy

az abortusz és a rasszizmus kéz a kézben járnak egymással,

és amíg előbbi legális az Egyesült Államokban, addig a küzdelem a másik fronton még zajlik. Mondanivalója különösen aktuális ma, amikor a rasszizmus és az emberi jogok a közbeszéd központi tárgyát képezik Amerikában.

 

„Eljött az az idő, amikor testvéreinket már nem lehet csak úgy meglincselni egy földút végében. Rá kell azonban ébrednünk, hogy mindez most az anyaméhben történik” – fogalmazott Johnny Hunter, aki egyébként az egyik legnagyobb afroamerikai életvédő hálózat, a Life Education and Resource Network (LEARN) vezetője is.

Már-már prófétai módon beszélt arról még 2009-ben, hogy kultúránkban háború zajlik az emberi jogok terén. Véleménye szerint az abortusz az egész emberiség ellen elkövetett bűncselekmény, ami kifejezetten a feketék elleni népirtás eszköze.

„Testvéreim, itt az ideje, hogy az utcára vonuljunk ezügyben. Ha elfordítjuk a fejünket, amikor a legkisebbjeinket az anyaméhben lincselik meg, elveszítjük a jogot arra, hogy felháborodhassunk azon, amit egykor a Klan (Ku-Klux-Klan – a szerk.) követett el ellenünk”. Hunter úgy véli, hogy a reprodukciós jogokat valójában reprodukciós rasszizmusnak is lehetne nevezni, és szerinte az sem véletlen, hogy az amerikai abortuszóriás Planned Parenthood intézményei rendszeresen a feketék-lakta környéken épülnek.

„Ma az ellenségeink nem fehér csuklyát viselnek, hanem fehér köpenyt hordanak és sztetoszkóp lóg a nyakukban. És ami még aggasztóbb… árulók, hiszen sokszor maguk is feketék.”

Szavai azért is nagyon húsbavágóak ma, a Black Lives Matter mozgalom tevékenységének tükrében, mert az amerikai események, az anarchista cselekmények állítólag a feketék érdekében történnek – ám a résztvevők és a támogatók egyáltalán nem érzik úgy, hogy a fekete magzatok védelmével is kellene foglalkozniuk.

Forrás: Lifenews.com, Liveaction.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre