Az amerikaiak többsége nem kér az abortuszból, vagy minimum szigorítana

Egy friss felmérés szerint az amerikaiak 55 százaléka támogatja az abortuszszabályozás szigorítását vagy akár a beavatkozás teljes tiltását - számolt be a CBS TV amerikai csatorna nyomán a Hit Rádió.

Amint arról a Hit Rádió beszámol, a telefonos felmérést angol és spanyol nyelven, minden politikai irányzat szimpatizánsai körében elvégezték, így eredménye reprezentatív, leképezi az össztársadalom véleményét. A több mint 1300 megkérdezett közül 454 ember vallotta magát demokratának, 331 republikánusnak, 524 személy pedig függetlennek.

Az összegzés szerint az amerikaiak nem támogatják a korlátlan abortuszt és, a „választáspárti” címke sem feltétlenül jelenti automatikusan a beavatkozás keretek nélküli támogatását.

Bár a felmérésben résztvevők 43 százaléka szerint az abortusznak mindenki számára elérhetőnek kell lennie, 55 százalék véli úgy, hogy szigorítani kéne a jelenlegi szabályozáson, vagy teljesen megtiltani a beavatkozást. Egyes válaszadók feltételekhez kötnék a magzat halálával végződő eljárást, míg mások teljesen eltörölnék annak lehetőségét.

A megkérdezettek mindössze 33 százaléka szerint kellene biztosítani jogilag az abortuszt mindenféle szigorítás nélkül. Azonban az amerikaiak 65 százaléka és a regisztrált szavazók ugyanilyen hányada mondta el, hogy valószínűleg

olyan elnökjelöltre szavazna, aki a várandósság első trimeszterére korlátozná az abortusz lehetőségét.

A nemrégiben Washington DC-ben megrendezett March for Life-on (Élet Menete) nyilatkozott Carl Anderson életvédő aktivista a BreitBart-nak. A katolikus Knights of Columbus szervezet vezetője úgy véli, a felmérés nyilvánvalóvá teszi, hogy azon amerikaiak milliói közül, akik úgynevezett „pro choice” (választáspárti) elveket vallanak, mert úgy vélik, hogy az anya élete elsődleges, vagy hogy a megerőszakolt nőnek van joga elvetetni magzatát, nagyon kevés hányada ért egyet azzal, hogy a terhesség egésze alatt lehessen abortuszt végezni.

„Valójában sokan közülük egyetértenek az életpárti felfogással. Ez a trend már egy évtizede állandó: 10 megkérdezett amerikaiból heten szeretnének jelentős szigorításokat; ezen belül pedig tíz, magát demokratának valló megkérdezettből négyen szeretnék ugyanezt”

– tette hozzá Anderson.

 

Forrás: Hit Rádió

Iratkozzon fel hírlevelünkre