Civilek kezdték el megtisztítani Churchill városligeti szobrát

A magát „szórakoztató webhelyként” aposztrofáló Hazafias Mémfront képviselői Facebook-bejegyzésük szerint szerdán Churchill városligeti szobránál gyülekeztek azzal a szándékkal, hogy megtisztítják a feliratoktól, melyek szerdára virradóra kerültek az alkotásra.

Azt írják, a reggeli órákban érkeztek a helyszínre, ahol bele is kezdtek a szobor megtisztításába. Nem sokkal később befutottak az FKF emberei is, takarítófelszerelésekkel – ám nem vették át a munkát az önkéntesektől, hanem Karácsony Gergely főpolgármesterre várakoztak, a tervek szerint ugyanis ő akarta (volna) megtisztítani a szobrot. A civilek türelmesen várakoztak a városvezetőre, aztán bő egy óra elteltével beleuntak, és inkább maguk fejezték be a munkát – ezt írják ők, ám a főpolgármesteri hivatal közlése szerint a szobor eredeti állapotát az FKF állította helyre. 

 

Mint az már ismeretes, szerdán hajnalban valakik a „náci” szót, valamint a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) mozgalom nevének rövidítését firkálták Winston Churchill néhai brit miniszterelnök városligeti szobrára.

Fotó: Facebook/Hazafias Mémfront