Abortuszra akarták rábeszélni a szülőket – már iskolába készülnek a sziámi ikrek

Nem volt kérdés, hogy szét lehet őket választani, mégis nyomást próbáltak gyakorolni a szülőkre.

Carter és Conner első ránézésre egy átlagos ikerpárnak tűnik. A fiúk azonban eddigi rövid életük során olyan küzdelmeket éltek át, amik egy egyszerű ember számára talán felfoghatatlanok.

A jacksonville-i fiúkról még 2014-ben derült ki, hogy altestüknél összenőve fejlődnek édesanyjuk méhében – számolt be róla a Live Action News. Ahogy az a hasonló esetekben gyakran előfordul, a szülők, Michelle Brantley és Bryan Mirabel a diagnózis után úgy érezték, nagyon erős nyomást gyakorolnak rájuk, hogy a váratlan fejlemények miatt szakítsák meg a terhességet. Arról is próbálták meggyőzni őket, hogy a fiúk abortálása emberségesebb megoldás, mint esélyt adni nekik az életre.

„Az orovosok azt mondták,lehetséges a szétválasztásuk. Ám a megítélésünk már más kategóriába esett. Volt, aki azt mondta, meg kellene szakíttatnunk a terhességet. Volt olyan, aki szerint ezt az egészet nem kellettene végigcsinálnunk” – nyilatkozák a sajtóban.

A pár azonban az életet választotta. De a fiúk még mindig veszélyben voltak: a szakemberek szerint csak 25 százalék esély volt arra, hogy méhen belül életben maradnak, és nagy volt a veszélye, hogy az asszony elvetél. Ám a család legnagyobb megkönnyebbülésére a gyerekek egészségesen érkeztek a világra 2014 decemberében. Még ugyanabban a hónapban átestek életük első műtétjén is.

Fotó: Prayers for Carter & Conner Facebook-oldala

Öt hónappal később, egy 15 órás műtét során sikeresen szétválasztották őket, és egy éves korukra hagyhatták el végleg a kórházat. Az édesanya akkor azt nyilatkozta, áldottnak érzi magát, hiszen nem mindennapi dolgokon mentek keresztül, és a fiúk igazi csodababák.

Conner és Carter azóta nagyot nőtt, szépen fejlődött és tavaly ősszel elkezdte az óvodát. Idén év elején várt rájuk még egy műtét, de májusban már a szülők boldogan, Facebook-posztban tudatták a világgal, hogy elballagtak az óvodából és nemsokára megkezdik az iskolát.

„Annyi mindenen mentek keresztül a születésüktől a tizenöt órás szétválasztó műtétig! Az első életévük a kórházban telt, ahol nem volt megállás: rengeteget piszkálták, szurkálták, többféle terápiának vetették alá őket! Műtétek, orvosok sora, enni, járni tanulás…! És most itt vagyunk, pedig az orvosok sem gondolták soha, hogy képesek lesznek rá! Conner és Carter – nem is lehetnénk rátok büszkébbek!”

Forrás: Liveaction.org, Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre