Rendkívül fontos a templomokban is a járványügyi szabályok betartása

A fertőző betegségek egyik orvosprofesszor-szakértője úgy gondolja, hiba volt az amerikai kormány részéről a koronavírus idején az egyházi alkalmak megtartását korlátozni. Dr. Timothy Flanigan szerint a szentmisék és az istentiszteletek a megelőzési protokollokat betartva biztonsággal megtarthatók.

Dr. Timothy Flanigan, a Warren Alpert Medical School of Brown University professzora, aki az ebolajárvány idején Libériában teljesített szolgálatot, a Catholic News Agency-nek elmondta: amerikaiak milliói számára fontos a hitélet gyakorlása, ennek pedig fontos része a közösségi ima. A professzor állítja, hogy a távolságtartásra, a maszkviselésre, a kéztisztításra és egyebekre vonatkozó előírások betartása mellett az amerikaiak biztonsággal részt vehetnek az egyházi alkalmakon.

Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy amennyire fontos a lelki egészség ápolása a közösségi imán keresztül, épp annyira lényeges a fizikai egészség óvása is – tette hozzá a „civilben” állandó diakónusként szolgáló Flanigan, aki szerint az izoláltságban a gonosz is könnyebben az emberekhez tud férkőzni.

Az eredeti irás itt olvasható

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre