Új évfolyamot indít a Szent Tamás Akadémia

Augusztus végén indít új évfolyamot a Szent Tamás Akadémia - mondta Kiszelly Zoltán politológus, főiskolai docens a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az akadémia keresztény szellemű, szakkollégium rendszerű, tíz hónapos bentlakásos ingyenes képzést nyújt 21-30 év közti fiataloknak, tananyagukban a természettudományok ugyanúgy helyet kaptak, mint az önismeret vagy az etika.

Kiszelly Zoltán tájékoztatása szerint a fiatalok havonta egy-egy blokkban a különböző tudományterületeket ismerhetik meg a szakma jeles képviselőitől. Három hét intenzív tanulás után minden témát egyhetes tanulmányút zár le, amikor a résztvevők a Kárpát-medencében megismerik azokat a magyar kötődésű helyeket, vagy a magyarság történetéhez, kultúrájához kapcsolódó területeket, amelyeket „egy nemzeti érzelmű keresztény értelmiséginek ismernie kell” – fogalmazott.

Hozzátette: az ingyenes, a képzési időre ösztöndíjat is adó program ötletgazdája Osztie Zoltán plébános volt. Elsősorban azokra fiatalokra számítanak, akiknek nemcsak tudást és szemléletet adnak át, hanem közösséget is építenek – emelte ki.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Osztie Zoltán plébános a belvárosi kántorátus közös koncertje a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom restaurált Mátyás-oratóriumának sajtóbemutatóján 2019. január 25-én. MTI/Mónus Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre!