Koronavírus: 404 beteget ápolnak még kórházban

Meghalt 4 krónikus beteg, és 23-mal, 3816-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 509-re emelkedett. 1996-an már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1311-re csökkent. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. Közölték: 404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint jelenleg 11 525-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 174 011.

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása.

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot – közölték. Azt írták: a különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben Magyarországon el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1818 ember) és Pest megyében (541) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (369), Zala megye (251), Komárom-Esztergom megye (250) és Csongrád megye (115). A legkevesebb fertőzött Békés megyében (11) és Heves megyében (13) van Magyarországon.

MTI

(Kiemelt képünk forrása a koronavirus.gov.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre