Fényes nappal borult éjszakai sötétség Pekingre

Május 21-én 15.45-kor Peking felett elfeketedett az égbolt. Egy szokatlanul gyorsan érkező, heves vihar miatt a felhők teljesen elzárták a napfényt, éjszakai sötétséget borítva a kínai fővárosra. A köztéri világítást felkapcsolták, az autósok is csak fényszóróval tudtak közlekedni - derül ki a BBC tudósítójának beszámolóiból. Eközben a kínai parlamentben arról folyat a vita, hogyan lehetne még jobban megszorítani az egyébként is elnyomásban létező egyházak tevékenységét.

A BBC Kínában élő filmese, Edward Lawrence több Twitter-bejegyzést is tett múlt csütörtökön egy megdöbbentő égi jelenségről. Mint beszámolt róla – és dokumentálta is képekkel, videókkal, lásd cikkünk végén -, az éjszakai sötétség kora délután, helyi idő szerint 15.45-kor, alig 10 perc alatt borult a városra. A teljes sötétséget bemutató videót megelőző bejegyzésében még azt írta: masszív vihar közelít. Ott még csak a szürke égbolt és néhány esőcsepp látszott a felvételen.

Ugyanezen a napon, azaz május 21-én délután a kommunista ország 2057 képviselője a parlamentben éppen arról tárgyalt, hogyan lehetne a koronavírus-járvány ürügyén még nagyobb megszorításokat bevezetni a vallási életben. Kínában a vallások gyakorlása már-már tiltott tevékenység, a keresztény egyház földalatti mozgalomként, félig-meddig megtűrve működik. A szentszéki diplomáciai folyamatok csak minimálisan éreztetik gyakorlati hatásukat.

 

A május 21-én történteket együtt vizsgálva sokan úgy vélik: a megdöbbentő, különös égi jelenség isteni jelként is felfogható.

A kiemelt képünk forrása a Pixabay.

További olvasásra ajánlott írásunk:

A Vatikán elhalasztja a kínai bíboros boldoggáavatását

Ferenc pápa: Imádkozzunk, hogy befejeződjön a keresztények üldözése!

Iratkozzon fel hírlevelünkre