Járvány idején is csúcsra jár az abortuszlobbi

Deme Dániel teológus, publicista a Magyar Nemzeten megjelent írásában a megfogant, de meg nem született életekért szólal fel, akik a túlzásba vitt feminizmus és a liberális gondolkodás miatt a koronavírus idején talán még kiszolgáltatottabbak.

A teológus szerző arról ír a Magyar Nemzet hasábjain, hogy sokan nehezményezik: a járvány idején az orvosi ellátásban megmutatkozó változtatások nehézségeket gördítenek azok elé is, akik abortuszt végeztetnének. Felidézi azt a néhány hónapja megjelent „nyugati ökomarxista” felhívást is, mely szerint a nők vállaljanak kevesebb gyermeket, vagy ne is szüljenek, mert azzal csak negatívan befolyásolják a globális klímavédelmi célokat. Úgy fogalmaz, az „elképesztően nihilista kijelentés sajnos egy tágabb genderjogi akadémiai kontextusból táplálkozik, amely nemcsak a leendő, hanem a már megfogant emberi életet is kereszttüzébe veszi a nemek közti egyenlőség vitájának leple alatt”.

Deme arra is kitér, hogy Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa „bukkan fel újra a mögött a magyar »civil« szervezet mögött, amely nálunk is az abortusztörvény szigorítása ellen kampányol, és a járványidőszakban is odaadóan segíti azokat, akik terhességük megszakítását fontolgatják.”

Nem mellékes viszont a „segítségnyújtás” közepette annak politikai vagy gazdasági vonzata sem. Mint kiemeli a szerző: „A gyermekek nem eshetnek áldozatul a patriarchátus elleni harc, abszurd gender- és identitásviták vagy Sorosék európai civilizációs normák és erkölcsök elleni harcának.” 

Deme Dániel szerint a magukat cinikusan családtervező, családvédő vagy reproduktív jogokért küzdő szervezeteknek nevező csoportok az egész hadjáratban figyelmen kívül hagyják az élő magzat jogait, említésre sem méltó tárgyként kezelik, illetve inkább ignorálják demonstratívan. A szerző int az erkölcsi megítéléstől, de azt kéri, hogy hadd adhasson hangot az életvédelem mellett kiállva azokért, akik megfogantak és éltek volna, de erre esélyt sem kaptak. 

„Hangot adok annak a 30 000 magyar gyermeknek, aki csak az elmúlt évben nem születhetett meg” – írja.

Az eredeti írás itt olvasható

Kiemelt képünk forrása: unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre