80 milliót kapott a Planned Parenthood abortuszóriás az amerikai koronavírus-alapból

A Planned Parenthood is megpályázta az amerikai kisvállalkozások megsegítésére létrehozott Paycheck Protection Programban igényelhető anyagi támogatást, melyet azok számára hoztak létre, akiket a koronavírus-járvány okozta recesszió komolyabban érintett – számolt be róla a LifeNews.com.

Noha a kiírásban kifejezetten olyan vállalatok jelentkezését várták, amelyek kevesebb mint 500 főt foglalkoztatnak, az ennél nagyobb cégek pedig eleve nem jelentkezhettek volna – az abortuszóriás mégis kapott mintegy 80 millió dollárnyi összeget az alapból, holott az összes államot tekintve munkatársainak száma minimum 600 fő.

A társaság 37 tagszervezete kapott kisebb-nagyobb pénzeket a támogatásból. További érdekesség, hogy éppen azok a klinikák kapták a legnagyobb összegeket, amelyek a nemrég kirobbant magzati szervkereskedelmi botrányban érintettek.

„A Planned Parenthood most az adófizetőket is megpróbálja becsapni – éppen egy óriási gazdasági krízis kellős közepén. A Paycheck Protection Program egy kisvállalkozások számára létrehozott mentőöv, nem pedig pénzügyi alap a nemzet legnagyobb abortuszüzeme számára” – fogalmazott a hírekre reagálva Nebraska életvédő kormányzója, Ben Sasse. A politikus szerint a hivatalnak kötelessége visszaszerezni ezt a pénzt, majd kirúgni azokat az alkalmazottakat, akik szignózták a csalást.

A hírek szerint Donald Trump elnök adminisztrációja már megkezdte az eset kivizsgálását.

 

Olvasásra ajánljuk:

Abortált kisbabák szerveivel kereskedtek, most tiltott magzatgyilkosságokat végeznek

'Fel a tetejéhez' gomb