Abortált kisbabák szerveivel kereskedtek, most tiltott magzatgyilkosságokat végeznek

Kiderült, hogy az amerikai abortuszklinika-hálózat Indianában olyan beavatkozásokat végez, amelyekhez nincsen jogosítványa, ráadásul a papírokon szereplő orvos neve korábban a megölt magzatokkal történt szervkereskedelem kapcsán merült fel.

A Planned Parenthood abortuszhálózatról korábban bebizonyosodott, hogy megölt magzatok testrészeivel kereskedik. A botrányban érintett egyik orvos neve most egy új ügyben került elő:

a nő Indiana államban olyan terhességmegszakításokat végez, amelyekre az adott intézménynek nincsen engedélye.

Az adatokra idén májusban akadtak rá az állam életvédő aktivistái, akik rutinszerűen ellenőrzik az elvégzett beavatkozásokról készült dokumentációt. Az esetekkel kapcsolatban panaszt nyújtottak be az indianai főügyészi hivatalhoz és az állam egészségügyi minisztériumához – számolt be róla a Lifenews.com.

Az elvégzett beavatkozások még március 5-én történtek a Planned Parenthood Lafayette-i klinikáján. A hivatalos adatok szerint a 11. hétben elvégzett terhességmegszakítások mind sebészeti beavatkozást igényeltek. Ezzel az a probléma, hogy az intézménynek csak gyógyszeres és kémiai abortuszok elvégzésére van engedélye, melyeket a szervezet honlapján található hirdetés szerint a 10. terhességi hétig végeznek el. Mindkét esetben szembetűnő továbbá a műtétet végző orvos neve. Dr. Deborah Nucatola orvos-igazgatóként írta alá a papírokat.

Ő volt az, akinek neve elsőként merült fel az abortuszóriást magzati szervek kereskedelme miatt leleplező titkos videók kapcsán.

A Tippecanoe megyei életvédő bizottság egyébként rutinszerűen vizsgálja a terhességmegszakítások dokumentumait, hogy ellenőrizze, minden a törvényi előírásoknak megfelelően történik-e az abortuszklinikákon. Először múlt év decemberében találkoztak Nucatola nevével. Kevin Niebrugge, a szervezet igazgatósági tagja a dokumentáció áttekintése után hivatalos panaszt nyújtott be, hogy a nők egészségének védelme ne szenvedjen csorbát Indianában.

 

Kiemelt képünk forrása a citizengo.org.

Iratkozzon fel hírlevelünkre