A szeretet előbb lép – a Casting Crowns most megjelent dala szerint

Az amerikai Grammy- és Dove díjas Casting Crowns zenekar új dallal jelentkezett. Ahogy azt a csapattól már eddig is megszokhattuk, a lényegi üzenet ezúttal is mértéktartó módon, gyönyörű zenei köntösben jelenik meg, mentesen mindentől, ami eleterelné a figyelmet Isten szeretetéről.

Éppen Isten szeretete áll a napokban megjelent Love Moved First című dal fókuszában. A Casting Crowns nem titkolja, hogy az ember bizony esendő és gyenge; ha csak rajtunk állna a dolog, valószínűleg soha nem jutnánk el a minket szüntelenül szerető Isten jelenlétébe.

A szeretet lép először – fogalmazza meg a dal. A Mindenható szeretete átlépi a minket tőle elválasztó határokat, legyőzi a végtelennek tűnő távolságot. Egyszerűen csak szeret, minden hibánk ellenére: „Te nem vártál ránk, hogy megtaláljam az utat tehozzád, hogy legyőzzem azt a távolságot, amely tőled elválaszt. Utánam rohantál.”

A csodálatos és dallamos ének talán a mi szívünkig is eljuthat a benne megfogalmazott üzenettel: nincsen olyan mélypont, nem lehetünk annyira rossz helyzetben, hogy Isten ne lépne oda mellénk, és ne jönne utánunk. Ennek bizonyítéka pedig nem más, mint Krisztus értünk vállalt keresztje.

Az 1999-ben alakult Casting Crowns nem pusztán énekel a szeretetről: a zenekar tagjai teljes munkaidőben családok felkarolásával, valamint az egyházban végzett szolgálatokkal foglalkoznak, a zene csak részmunkaidős tevékenységük. Náluk a szeretet valóban előbb lép.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre