10 beteg meghalt, 3111-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Az elmúlt 24 órában 10 krónikus beteg halt meg, és 46-tal, 3111-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szerda reggel.

A kormányzati portálon arról tájékoztattak: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 373-ra emelkedett. 759-en már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1979.     Az aktív fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 51 százaléka budapesti vagy Pest megyei – írták.     Jelenleg 964 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 40-re nőtt az elhunytak száma, 296 lakó és 26 dolgozó fertőzött.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A védekezés első szakasza – az egészségügy felkészítése – ezzel véget ért.     Az oldal adatai szerint jelenleg 10 628-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 86 743.     Kiemelték: megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, valamint az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.     Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.     Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1528 ember) és Pest megyében (410) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (310), Komárom-Esztergom megye (148), Zala megye (140) és Csongrád megye (101). Vas megyében van a legkevesebb (14) fertőzött Magyarországon.

 

(MTI)

Kiemelt illusztrációnk forrása: koronavirus.gov.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre