Varga Judit: eljött az ideje a bocsánatkérésnek

Eljött az ideje a bocsánatkérésnek, nemcsak az európai politikusok, de a magyar ellenzék részéről is - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Varga Judit emlékeztetett arra, hogy a járvánnyal kapcsolatos magyar intézkedések Vera Jurova uniós biztos szerint is összhangban állnak az uniós joggal.

Közölte: minden uniós tagállam veszélyhelyzetet hirdetett és elkezdte a koronavírus elleni védekezést. Ezt tette Magyarország, és ennek a védekezésnek a lehetőségét teremtette meg az a törvény, amit aztán megtámadott a magyar ellenzék, és az „ő kottájukból játszva” külföldi politikusok is, erős liberális médiatámogatással.

Most Vera Jurova beismerte, hogy az uniós joggal összhangban áll a sokat támadott magyar törvény. Végre valaki nyíltan bevallotta, hogy nem tudták bizonyítani bűnösségünket – fogalmazott a miniszter.

Ezúttal is azokat a régi mintákat követték, amelyeket a 7-es cikkely szerinti jogállamisági eljárásokban, aztán amikor minden egyes álhírt cáfoltunk, akkor meg arról beszéltek: jó, jó, de az összkép akkor is nagyon rossz – jegyezte meg Varga Judit.

Hozzátette: a tagállamok többsége állampolgárai életét védi és a pragmatikus együttműködésben érdekelt, csak néhány politikus volt azzal elfoglalva, hogy ilyen ellenségképpel politikai tőkét kovácsoljon, ez taktikai húzás lehetett a részükről.

(MTI)

Kiemelt képünkön Varga Judit igazságügyi miniszter érkezik az Országgyűlés plenáris ülésére 2020. március 23-án. MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre