Soros György az abortuszpártiakkal győzné le Trumpot

Soros György egymillió dollár összegű támogatást nyújtott egy olyan amerikai abortuszpárti szervezetnek, mely lejártó reklámokkal igyekszik Donald Trumpot támadni. A szervezet szerint az Amerikai Egyesült Államok elnöke a koronavírus-járványt arra kívánja felhasználni, hogy a terhesség-megszakításhoz való jogokat korlátozza – írja a PestiSrácok Dollármilliókkal száll be Soros György az amerikai elnökválasztásokba című cikkében.

Nem ez az első eset, hogy Soros György abortuszpárti szervezetek segítésével igyekezett elérni politikai céljait. A Soros Györgyhöz köthető Demokrácia PAC (Democracy PAC) egymillió dollárt adományozott a NARAL Freedom Fund radikálisan abortuszpárti szervezetnek. NARAL a befolyó összegből olyan videókat készít és terjeszt, melyek Donald Trump lejáratását célozták meg.

Médiakampányukban azzal vádolják az amerikai elnököt, hogy a koronavírus-járvány leple alatt igyekszik megnehezíteni a terhességmegszakításhoz való jogokat az Egyesület Államokban. 

A szervezet tavaly év végén jelentette be, hogy 35 millió dollárt költenek az idei választásokra, hogy befolyásolják Arizona, Colorado, Maine, Michigan, Minnesota, Georgia, Iowa és Észak-Karolina választóit. A NARAL elsősorban a nők és az abortusz mellett elkötelezett szavazók megszólítására törekednek.

Soros György egyetemének – egykori – budapesti campusa előtt (Forrás: Flickr.com)

A mostani, amerikai választás közel sem az első eset, amikor Soros György az abortusz-pártiak támogatásával kívánja elérni politikai céljait. Tavaly Írországban – ahol népszavazást tartottak a terhesség megszakításának engedélyezéséről – ugyancsak megfigyelhető volt, hogy a Soros-szervezetek befolyásolni kívánták a választás eredményét. A Catholic News Agency (CNA) kiszivárgott DCLeaks adatok alapján fény derített arra, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) az írországi eseményeket egy modellként használták volna fel, hogy majd a többi keresztény európai országban is elérhessék az abortusztörvények enyhítését.   

Teljes cikk a PestiSrácok oldalán érhető el.

Kiemelt képünk forrás: Soros György Budapesten (Forrás: Flickr.com)

Iratkozzon fel hírlevelünkre