Bebörtönözték az orvost, aki megölte az abortusz után felsíró kisbabát

34 hetes csecsemő megölésének vádjával állítottak bíróság elé egy dél-koreai orvost. A vád szerint Dr. Yun az abortuszt túlélő babát ápolása helyett vizes vödörbe tette és hagyta meghalni. Az orvos engedélyét felfüggesztették és börtönbüntetésre ítélték.

A Korea Time szerint a hatvanöt éves nőgyógyász, Dr. Yun 28 millió dél-koreai wont kapott azért, hogy abortuszt hajtson végre egy szülészeti klinikán Szöulban, Dél-Koreában.

Azonban a harmincnégy hetes baba mégis kapott egy esélyt a túlélésre, ugyanis élve jött világra a beavatkozást követően.

Amikor a baba felsírt, az orvos ahelyett, hogy bármilyen módon is gondoskodott volna róla, egy vödör vízbe helyezte, és hagyta meghalni.

A Szöuli Központi Kerületi Bíróság Dr. Yunt három és fél év börtönbüntetésre ítélte, orvosi engedélyét felfüggesztette. A bíróság nyilatkozatában kijelentette: „A műtétben részt vevő orvosi csapat egybehangzóan állította, hogy hallotta a baba sírását. Tehát nyilvánvaló, hogy a csecsemő élve született – az orvos pedig megölte.”

Az év elején egy volt nővér feltárta, hogy az Egyesült Államokban hogyan hagyják meghalni a sikertelen abortuszokat követően születő babákat… Efféle esetek korábban csak Észak-Írországban történhettek meg, az abortusz után életben maradó babák sorsáról, a számukra kötelezően nyújtandó orvosi segítségről, illetve esetleges újjáélesztésükről jogilag nem rendelkező új, rendkívüli abortusztörvény miatt.

A jelenség sajnos jóval gyakoribb, mint azt a legtöbben gondolnák. 2008-ban az Egyesült Királyság jelentése szerint hatvanhat csecsemő született élve az NSH megszűnése után – többségük pedig egy órán belül meghalt. Egy hivatalos vizsgálat szerint az ausztrál Victoriában, ahol hasonlóan szélsőséges életellenes törvények léteznek, úgyszintén rengeteg, élve világra jött csecsemőt hagytak meghalni – annak ellenére, hogy már az anyaméhben az életükre törtek. A felülvizsgálat szerint 2011-ben negyven olyan abortuszt végeztek el húsz hetes kor fölött, amely végül élveszületést eredményezett.

Mindez jól mutatja, milyen mérvű problémákat okozhat, ha egy ország nem biztosítja az abortuszműtétek lefolytatását megfelelően szabályozó jogi környezetet.

Számos észak-írországi önkormányzat nyújtott be javaslatot az észak-írországi törvényhozás számára, kérve, hogy új szabályokat vezessenek be, és a szélsőségesen életellenes rendszert helyezzék hatályon kívül.

Eközben az Alliance for Choice (Szövetség a választásért) életellenes csoport jogi keresetet indított az észak-írországi Egészségügyi Minisztérium ellen, azt kifogásolva, hogy az általa irányított egészségügyi intézményből öt egyelőre nem kínál abortuszszolgáltatást.

Észak-Írország egészségügyi minisztériuma a mostani nemzedék legnagyobb egészségügyi válságával néz szembe a koronavírus-járvány képében. Az abortuszműtétek válság alatti engedélyezése komoly erőforrásokat távolítana el a járvány elleni küzdelem területéről (becslések szerint évi ötmillió fontot). Egy vezető közgazdász figyelmeztetése szerint ez rendkívül súlyos megterhelést jelentene a már amúgy is túlterhelt egészségügy számára, különösen azt figyelembe véve, hogy olyan szolgáltatások, mint a rákszűrés, a leukémia kezelése, vagy éppen a szívproblémás csecsemőkkel foglalkozó terápia – már így is várólistára kerültek.

Forrás: righttolife.org.uk 

 

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre