KDNP: Vigyázzunk egymásra és vigyázzunk teremtett világunkra is!

A láthatatlan ellenség, a vírus elleni küzdelem mellett nem feledhetjük el, hogy Földünkre is minden nap figyelnünk kell; bolygónk védelme közös érdekünk és felelősségünk, hiszen a környezetkárosító hatások nem ismernek országhatárokat – írja a Föld napja alkalmából kiadott közleményében Juhász hajnalka, a KDNP alelnöke.

Az alelnök úgy fogalmaz: Jó látni a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) frissen megjelent felmérésének eredményeit, miszerint a magyar gyermekes családok kiemelten figyelnek a környezet védelmére. Kutatásukból kitűnik, hogy a magyarokat leginkább a hulladék növekvő mennyisége, a levegőszennyezés és az éghajlat megváltozása aggasztja.

Örömteli tény – írja Juhász Hajnalka –, hogy a magyar családok túlnyomó része környezettudatosan neveli gyermekét és többségük részben már szelektíven gyűjti otthonában a hulladékokat.

A gyermekes családok jobban figyelnek a környezet védelmére

A KDNP a felméréssel is igazolva látja azt a politikát, amely a családok maximális támogatásával teremtett világunk hathatós megóvását is segíti. „Hiszen nincsenek biztosabb partnerek a jövő generációk környezettudatos nevelésére, mint a magyar családok” – szögezi le az alelnök. Közleményében kitér arra is, hogy a mostani járvány „el kell, hogy gondolkoztasson mindannyiunkat, hogy ne csak a nehézségek idején legyünk fegyelmezettebbek, ne csak ezen az egy napon tartsuk szem előtt a minket körülvevő élővilág érdekeit, hanem lehetőségeink szerint minden nap tegyünk lépéseket az élhető bolygó megőrzésére a jövő generációk számára is”.

Iratkozzon fel hírlevelünkre