Erdő Péter: A rendkívüli helyzetben se felejtsük el beíratni gyermekeinket hittanra!

Az iskolai beiratkozások megkezdődtek. Ezzel együtt a szülőknek dönteniük kell, hogy hittanoktatást vagy erkölcstant választanak gyermekeik számára. Fontos támpontot adhat a döntésben az alábbi videó, amelyben mások mellett Süveges Gergő műsorvezető és Erdő Péter bíboros vallanak arról, hogyan teszik le hitünk alapjait ezek az iskolában megszerzett ismeretek már kora gyerekkorban.

„A gyermekek olyanok, mint a tükör. Ha szeretettel veszik őket körül, ők is szeretetet sugároznak. Ha azonban a szeretet hiányzik, semmit sem tudnak visszaadni” – mondja Anthony de Mello. Ebben a magyarázatban pedig benne rejlik a hittanoktatás lényege: ezen az órán ugyanis arra nevelik a gyermekeket, hogy legyenek fogékonyak a szépre, a jóra, az igazra; legyenek nyitottak önmaguk, társaik és az őket körülvevő valóság megértésére, Isten megismerésére.

Erdő Péter bíboros arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy az idei rendkívüli helyzetben is gondoljanak arra, hogy beírassák gyermeküket katolikus hitoktatásra. – A szülők gyermekeiknek a legjobbat szeretnék adni. A hitoktatás pedig megmutatja, hogy értelme van az életünknek, hogy boldogok lehetünk itt, a földi életben és az örökkévalóságban is – fogalmazott a videóban.

– Miért több a hittan, mint az erkölcstan? – teszi fel a kérdést Süveges Gergő, aki számára a hittan a reményről beszél. A műsorvezetőnek mind a négy gyermeke katolikus iskolai hitoktatásban vesz részt, s mint mondja, itt azt tanulják meg, hogy jónak lenni és embernek maradni azért lehet, mert van valaki, aki végtelenül szeret minket. Ő ezt a felszabadító üzenetet szeretné átadni gyermekeinek is, ezért tartja fontosnak a hitoktatást.

 

Ha bővebben olvasni szeretnénk arról, mi jellemzi a katolikus hit- és erkölcstan órákat, látogassunk el az alábbi honlapra, ahol választ kaphatunk további kérdéseinkre, s egy másik videóban azt is megtapasztalhatjuk, milyen nagy szeretettel készülnek a hitoktatók a gyermekeinkkel való találkozásra.

Iratkozzon fel hírlevelünkre