Jézus felülmúlja elképzeléseinket, Isten valóban óriási! – bíborosi videóüzenet az ünnepre

Virágvasárnap a kereszténység Jézus Jeruzsálembe történő bevonulására emlékezik, ennek jeleként szentelnek a katolikus templomokban barkát – magyarázta az ünnepet virágvasárnapra készített videóüzenetében Erdő Péter. A Bonum TV által közzétett üzenetben a bíboros kitért arra; a nap a szenvedés vasárnapja nevet is viseli, a szentmisén elhangzik a passió, azaz Jézus szenvedéstörténete.

Virágvasárnap a nyitány – fogalmazott Erdő Péter, aki rámutatott: Jézus mondata, „az Úrnak szüksége van rá”, a mindenség királyára utal. Szelíd, alázatos és békés király, aki mégis győzedelmesen uralkodik. Isten csodálatos tervében az ember szabadsága is megtalálja a helyét – tette hozzá. 

Erdő Péter beszélt arról is: Jézus tudta, hogy a hozsanna után talán ugyanez a tömeg azt kiáltja majd, hogy „feszítsd meg!”. 

Jézus felülmúlja elképzeléseinket, Isten valóban óriási – mondta Erdő Péter.

Ő az, aki mindenkinél hatalmasabb, aki látszólag nem lesz győztes, de valójában mégis övé a győzelem, mert nem csak meghal, de fel is támad. Isten olyan megváltót adott nekünk, aki egy lett közülünk, de kézen fogott minket és magával visz az örök létbe – mutatott rá Erdő Péter bíboros.

A teljes videó itt tekinthető meg:

 

Kiemelt képünk forrása a Youtube.

Iratkozzon fel hírlevelünkre