A zöldségek, gyümölcsök napok alatt otthonteremnek

Az egészségünk egyik legnagyobb kincsünk. Ebben a járványsújtotta időszakban még inkább vigyáznunk, őriznünk kell mind lelki és testi egészségünket is. Ennek érdekében nagyon sok zöldség-gyümölcs árus kínál online rendelési lehetőséget, ráadásul sok esetben egészen baráti kiszállítási idővel.

Sokan gondolkodnak olyan megoldásokon, hogy hogyan tudják redukálni a COVID-19 vírussal való megfertőzés esélyét. Ennek érdekében, aki teheti, otthonról dolgozik, betartva az ajánlásokat, és többször kezet mos, nem találkozik rokonokkal, barátokkal és igyekszik az élelmiszerek és más elengedhetetlenül szükséges kellékek vásárlását mihamarabb megoldani, végigsasszézva a boltok polcai közt, vagy amit csak tud: házhoz rendel. Bár sok esetben a házhoz szállításra a nagyobb üzletek esetében akár egy-két-három hétig is várni kell, hiszen annyira megnövekedett a kiszállításokra az igény.

Legtöbbször ruhaneműt vagy egyéb ritkaságokat tud online vagy telefonon rendelve beszerezni az ember fia vagy lánya. Ebédidő magasságában esetleg a munkahelyen meg-megfordul az ember fejében, hogy házhoz szállítással kérje ebédjét. Viszont a napokban magam is elkezdtem kutakodni, és sorra jönnek szembe az ajánlások, hogy ez vagy az a termelő/piac/pékség a rendkívüli helyzetből kiindulva bevezeti vagy már működteti is azt a szolgáltatást, hogy házhoz viszi a friss kenyeret, a zöldséget, a gyümölcsöt. 

Kapásból két előnyét is látom ennek az akciónak, hiszen így nem csak az időseknek, de a fiatalabbaknak sem kell a fertőzés veszélyétől rettegve kimerészkedniük a piacokra, pékségekbe, zöldség-gyümölcs árusokhoz, és emellett az ilyen termelők, kis cégek fennmaradása sem kerül válsághelyzetbe. A logisztikát már egyre több helyen olyan előnyösen megoldják, hogy akár egy-két napos kiszállítással az ember már a saját konyhájában örvendhessen a friss alapanyagoknak, melyekből egészséges és finom ételeket állíthat majd elő. 

Klasszikus értelemben legtöbb helyen friss idényzöldségeket lehet rendelni, de akad, aki déli gyümölcsöket is kínál, tojást, tésztaféléket is a portékái közt tudhatunk. Arra is van mód egy-egy szállítónál, hogy egy ládában mindenféle, már előre összeválogatott és gondosan lefóliázott (hogy ne érintkezzen bacilusokkal a szállítás során sem) ládában rendelhet egy vegyes válogatást, melyben mindenféle alap zöldség és gyümölcs megtalálható. 

Ami még jó, hogy legtöbb helyen nem csak online, hanem telefonon is lehet rendelést leadni, ami az idősebbek számára egyszerűbb megoldás lehet. Az érintésmentes fizetést tekintve pedig számos termelő és bolt online, bankkártyás fizetési megoldást kínál, és csak némelyeknél kell a futárnak a kiszállítást követően odaadni az adott összeget készpénzben a vitamindús csomagért cserébe.

Tehát: aki egészséges akar maradni, és ehhez sok természetes vitamint kíván bevinni a szervezetébe, megteheti úgy is, hogy nem ő maga megy el a vitaminforrásért, hanem kiszállítással otthonába rendeli a színes vitamincsomagot.

 

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre