Schanda: a kormány mindent megtesz a magyar emberekért

A kormány mindent megtesz azért, hogy megvédje a magyar emberek életét és egészségét a koronavírus-járvány idején – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az M1 aktuális csatornán kedd este.

Schanda Tamás hangsúlyozta:

a kormánynak vannak forrásai és minden eszközt mozgósítani fog a magyar emberek védelmére.

Mint mondta, eddig 225 milliárd forintot költött védekezésre a kormány.

Egyrészt orvosi eszközöket és védőfelszereléseket vásároltak, elsősorban Kínából, másrészt a magyar vállalkozásokkal együtt dolgoztak azon, hogy a cégek át tudjanak állni a védekezést segítő termékek gyártására.

Kitért arra: ma még nem lehet megmondani, hogy mennyibe fog kerülni a védekezés, de a rendelkezésre álló keret felülről nyitott, a kormány minden pénzt biztosít, ami a védekezéshez szükséges.

Az államtitkár elmondta:

zajlik a költségvetés áttervezése, és jelezte, hogy a kormány számára a gazdaság területén a legfontosabb a munkahelyek megvédése.

„A politikánk középpontjában eddig is a munkahelyek teremtése állt” – fogalmazott, hozzátéve, hogy

2010-ben 12,5 százalékos volt a munkanélküliség, mára ez az arány 3,5 százalék. „Ezt a politikát szeretnénk a továbbiakban is folytatni,

(…) hogy megvédjük a magyar emberek munkáját és önbecsülését” – hangoztatta az államtitkár.

Schanda Tamás szólt a vállalkozásokat segítő, korábban bejelentett támogatásokról is. Mint mondta, a hiteltörlesztések felfüggesztése több mint 3 ezer milliárd forintot hagyott a vállalkozásoknál. Ez arra elég, hogy „levegőhöz jussanak” a cégek, és ki tudják alakítani a stratégiájukat.

Hozzátette:

a kormány feladata, hogy a következő időszakban további intézkedéssekkel segítse a vállalkozásokat,

és olyan „javaslatokat tudjunk letenni a cégek döntéshozóinak az asztalára, amelyekkel biztosítjuk őket arról, hogy kapnak támogatást ahhoz, hogy megvédjék a magyar emberek munkahelyeit”.

MTI 

Kiemelt kép: Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre!