Valami megváltozott – a Vasárnap.hu fotóriportja

Lapunk fotósa bejárta Budapestet. Bár látszólag, úgy tűnik, minden a helyén maradt e válságos napok közepette, de egészen biztosan elmondható, hogy mégis valami megváltozott... A mindig pezsgő világváros most mély csendbe merült. Írókat hívunk segítségül, akik egykor helyettünk is megfogalmazták azt a megrendülést, amit így-úgy mi is érzékelünk, ha azokat a megszokott városképeket keressük újra, amelyek most oly idegenné váltak.

„Vannak pillanatok, amikor úgy látjuk, hogy minden megváltozott körülöttünk; még a mozdulatok is új jelentőséget kapnak, talán a nap egyes órái is megváltoztatták helyüket.”

Guy de Maupassant

„Megváltozott a világ. Most minden más, mint azelőtt volt. És ez így is marad, soha többé nem térünk vissza oda, ahonnan elindulunk.”

Agatha Christie

„Ha újra elővesz a honvágy, gondolj arra: minden kép, amit mutat, a múlté. Mintha régi-régi fényképes albumban lapoznál. Ma már semmi sem azonos azzal, ami benned fáj. Nemcsak az idő változott: megváltoztak a hegyek és a völgyek. Az erdők és a mezők. Ma már nem olyanok, mint akkor voltak, ma már semmi sem olyan. Minden megváltozott, minden idegen. A meghitt régi utak, amelyekre visszavágyódik benned a fájdalom, már nincsenek.”

Wass Albert

„Idővel persze enyhült ám az ég, sohasem lett már ugyanolyan kék. Mindörökre megváltozott a világ, és még a legmámorosabb öröm perceiben is ott lappangott a sötétség, gyarlóságunk és reménytelenségünk tudata.”

Anne Rice

Iratkozzon fel hírlevelünkre