Mintha egy sci-fibe csöppentünk volna – ilyen az üres Budapest (videó)

Lenyűgöző videó készült a koronavírus-járvány miatt kiüresedett Budapestről. Nahimi Botond videójában a főváros néhány legforgalmasabb helyének számító csomópontot, teret és látványosságot csodálhatjuk meg – tömeg és turisták nélkül. Avagy ilyen hatással van Budapestre a kényszerű karanténhelyzet.

Váci utca, a Parlament és környéke, a Keleti pályaudvar, a Fővám tér, a Bazilika és környéke – hogy csak néhányat említsünk azok közül a helyek közül, melyek az emberek jelenléte nélkül burkolóztak némaságba az utóbbi napokban.

A képkockákat látva olyan érzésünk támad, mintha egy Magyarországról készült apokaliptikus science fiction filmbe csöppentünk volna, holott csupán a karantén okozta állapotot tükrözi vissza Budapest.

A videóban a fentieken kívül láthatjuk a teljesen kihalt, üres metróaluljárókat és -szerelvényeket, melyek sokunknak a Kontroll című magyar film hangulatát idézhetik. 

A sötét, borús hangulatú, elnéptelenedett várost nézve csak még inkább vágyunk rá, hogy a járványhelyzet véget érjen, hiszen valószínűleg mindannyiunkban tisztán él napsütötte, életvidám, nyüzsgő-mozgó fővárosunk szeretett képe. 

Az üres Budapestről készült videó: 

Kiemelt képünk forrása: Youtube.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre