Hadd legyünk büszkék Önökre is!

Szinte az egész ország munkában van, hogy a koronavírus okozta helyzetet kezelje. Az Orbán-kormány gazdaságvédelmi rendeletekkel próbálja megvédeni a magyar embereket és a magyar vállalkozásokat.

Orvosok és nővérek éjt nappallá téve dolgoznak a kórházakban, a kutatók pedig azon vannak, hogy minél előbb kifejlesszék a vakcinát, hogy megtalálják a kór ellenszerét.

De nemcsak a kormányunkra és az egészségügyi személyzetre lehetünk büszkék, hanem mindenkire, aki a vírus ellen, vagy a betegség okozta kényelmetlenségek enyhítésén dolgozik.

Tiszteletet érdemelnek a kamionban ülő sofőrök, akik próbálják enyhíteni a boltok kifosztottságát, tiszteletet érdemelnek a patikusok, a kasszások és az árufeltöltők, a hitelesen tájékoztató, pánikkeltésben nem érdekelt újságírók.

Meg kell becsülnünk a magyar pedagógusokat, akik gyermekeinket minden nehézség ellenére is megpróbálják a távolból is oktatni.

Az egész ország dolgozik azért, hogy olyan lehessen az életünk, amilyen ezelőtt is volt, nyitott templomokkal, pörgő vendéglátással, őszinte mosollyal és a családdal töltött felhőtlen pillanatokkal.

Az utóbbihoz viszont nagy szükség van az idősebbek fegyelmére. Hadd legyünk büszkék önökre is, kedves szépkorú honfitársaim, hiszen maguk a leginkább veszélyeztetett korcsoport – sajnos erről tanúskodnak az egyre szomorúbb európai statisztikák is.

Hadd legyünk büszkék, ugyanúgy, ahogy egykor maguk is büszkék voltak fiaikra, lányaikra, unokáikra, amikor ötöst hoztak haza az iskolából, hitvest mutattak be az otthoniaknak, konfirmáltak vagy bérmálkoztak.

S kedves idős polgártársaim, nagymamák és nagypapák, dédik, szomszéd nénik és bácsik, merjenek segítséget kérni! Merjenek segítséget kérni tőlünk, ahogy mi is anno önöktől.

Régebben mi kértünk, most önök jönnek. Bevásárlunk, elmegyünk a gyógyszertárba, felvisszük a hatodikra a zsemlét és a tejet. Csak maradjanak otthon, és hadd legyünk büszkék magukra, a fegyelmezett idősekre, a túlélő nagymamákra és nagypapákra. Mi itt vagyunk segíteni, a tanácsok és az istentisztelet pedig a televízióban.

Hadd legyünk büszkék a magyar idősekre, akik fegyelmezetten csinálják végig a rémálomszerű napokat. Nagymamákra és nagypapákra szükségünk van, és ha ehhez az kell, hogy hosszú sorokat álljunk végig a postán vagy a bevásárlóközpontban, megcsináljuk!

Csak kérjenek, és segítünk. Büszkék leszünk magukra, ugyanúgy, ahogy az orvosainkra, ápolóinkra, tanárainkra, minden dolgozó emberre Magyarországon!

Kiss Adorján

 

Kiemelt képünk forrása az Unsplash.com

  • Svédasztalos szolidaritás
  • Csokinyuszi nélkül
Iratkozzon fel hírlevelünkre