Cserkészek olvasnak fel mesét gyermekeknek a Facebookon – olvasói szeretettörténet

A karantén kezdetekor felhívást intéztünk olvasóink felé, hogy osszák meg velünk tapasztalataikat, számukra legkedvesebb szeretettörténetüket: ki hogyan segít a másiknak a veszélyhelyzet idején, és hogyan tapasztalják meg az emberség, a felebaráti szeretet megnyilvánulásait e nehéz időkben. Első történetünk a 903. sz. Prohászka Ottokár Cserkészcsapat kezdeményezését mutatja be, akik csapatuk Facebook-oldalán olvasnak mesét gyermekeknek. Tóth Réka Kamilla cserkésztiszt mesélt ötletükről.

„Egy nap – egy fejezet. Mert a mese mindenkié.” Ezzel a szlogennel hirdet délutáni mesefelolvasást a 903. sz. Prohászka Ottokár Cserkészcsapat. A cserkészek március 16. hétfőtől olvasnak történeteket minden délután 14.00 órától.

– Mivel a 903-as számú Prohászka Ottokár Cserkészcsapat őrsgyűléseit is – a digitális tanrend bevezetésével együtt – online tartjuk meg, így csapatunk módszertani tárát is át kellett dolgoznunk. Több szülővel is egyeztettünk, ekkor mesélték, hogy sok esetben nem tudják mivel kitölteni  kisebb gyermekeikkel a napot, próbálják a napirendet kidolgozni, de ez az új helyzet mindenkinek nehéz. Ez adta az ötletet, hogy napi szinten egy-egy új mesével, fejezettel jelentkezzünk be – kezdi a történetet Tóth Réka Kamilla cserkésztiszt.

Így elkezdődött a brainstorming, és megszületett az ötlet: A kis hercegből olvasnak fel fejezeteket. A kezdeményezésbe nem csak a csapat vezetősége kapcsolódott be, hanem a családos, a kósza- és a vándorraj is.

– Amire igazán büszkék vagyunk, hogy

csak az első fejezettel több mint 16 000 embert értünk el a közösségi médiában. Ez hatalmas lökést és visszaigazolást adott, hogy folytassuk.

Mi nem vagyunk celebek vagy színészek, így nem tudunk olyan elérést és minőséget produkálni, de azt gondolom, nem is ez a cél, hanem hogy

a járványt egészségben vészeljük át, melyben a fő szerepet a mosoly és az odaadás játssza, nem pedig a bosszúság vagy a magány.

Cserkészként hatalmas felelősségünk van nem csak csapat, hanem egyéni szinten is. Példát kell mutatnunk a mindennapokban és a nehéz időkben egyaránt, így örülünk, hogy most ezt a közösségi médián keresztül tudjuk folytatni – összegzi Tóth Réka Kamilla.

 

Továbbra is várjuk Olvasóinktól személyes történeteiket, tapasztalataikat. Küldjék bátran!

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre