A brüsszeli terrortámadások áldozataira emlékeztek

A négy évvel ezelőtti brüsszeli terrortámadások áldozataira emlékeztek vasárnap Belgiumban.

Négy évvel ezelőtt, 2016. március 22-én az Iszlám Állam nevű terrorszervezet három robbantásos merényletet hajtott végre Brüsszelben: kettőt a Zaventem repülőtéren, a másikat az egyik uniós intézményekhez közeli metróállomáson. A támadásnak 32 halálos áldozata, és több mint kétszáz sebesültje volt.

A megemlékezésen csak a brüsszeli Zaventem repülőtéri és a STIB fővárosi tömegközlekedési vállalatok, valamint az áldozatok hozzátartozóit képviselő szervezet elnökei vettek részt, tekintettel a koronavírus -járvány megfékezésre bevezetett restrikciós intézkedésekre.

Ezekben a nehéz időkben nagyra értékeljük, hogy sort kerül a megemlékezésre. A szolidaritás és egymás támogatása most még jobban felértékelődik – mondta Phillippe Vansteenkiste áldozatok hozzátartozóit képviselő szervezet elnöke.

A különleges körülmények ellenére is kötelességünk, hogy megemlékezzünk az áldozatokról. Nem felejtjük el őket – írta Sophie Wilmés a belga miniszterelnök Twitter üzenetében.

MTI

Kiemelt képünkön: Rendőrök, tűzoltók és polgári védelmisek a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér megrongálódott utascsarnoka előtt 2016. március 23-án, miután az előző nap két pokolgép robbant a légi kikötőben. A belga fővárosban az európai uniós intézmények közelében lévő metróállomáson is robbantásos merényletet hajtottak végre az Iszlám Állam dzsihadista szervezet terroristái. A merényletek következtében több mint harminc ember életét vesztette, kétszázhatvan megsebesült.
Fotó: MTI/EPA/AP pool/Geert Vanden Wijngaert