A büntetés-végrehajtás tájékoztató videókat készített a börtönökben elrendelt korlátozások fontosságáról

Videót készített a magyar börtönökben fogvatartottak és hozzátartozóik egészségének védelmében meghozott megelőző intézkedésekről a büntetés-végrehajtás, a videókban egy fogvatartott magyarázza el társainak és családtagjainak a korlátozások fontosságát – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága pénteken az MTI-vel.

A videók a büntetés-végrehajtási szervezet Youtube-csatornáján (Prison Hungary) érhetők el, a korlátozások pedig a szervezet hivatalos oldalán.

A héten korlátozták a látogatók fogadásának rendjét, eszerint a fogvatartottak havonta egyszer alkalmanként harminc, legfeljebb hatvan percben fogadhatnak látogatót úgy, hogy a fogvatartottak és a látogatók között testi kontaktusra, érintkezésre nincs lehetőség.

A családi látogatófogadás ideiglenesen fel lett függesztve, a fogvatartottak és hozzátartozóik plexivel ellátott látogatófogadó helyiségben találkozhatnak.

További korlátozás, hogy a fogvatartottak egyidejűleg legfeljebb két kapcsolattartót fogadhatnak, és javasolt, hogy ne kezdeményezzék gyermekkorú, 60 év feletti, illetve tartósan vagy aktuálisan beteg hozzátartozó látogató fogadását. A büntetés-végrehajtási intézetek a személyes kapcsolattartás kiváltására telefonos és Skype-os lehetőségeket is biztosítanak.

Ideiglenesen felfüggesztették a fogvatartottak lelki gondozásában, börtönpasztorációjában, missziós tevékenységében együttműködő külső egyházi és civil személyek, valamint az oktatást végző tanárok büntetés-végrehajtási intézetekben végzett munkáját.

MTI