A Katolikus Rádió segít a táv-hittanoktatásban

A kormány által kihirdetett járványügyi veszélyhelyzet okán, valamint dolgozóinak egészségügyi védelme és a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Magyar Katolikus Rádió átmenetileg megváltoztatja szokásos műsorrendjét.

Folyamatos hírszolgáltatás

A rádió műsorán megszokott egész órakor jelentkező hírek mellett a műsorok között is folyamatos lesz a hírszolgáltatás a koronavírussal összefüggésben felmerülő aktualitásokról, különös figyelmet fordítva arra, hogy kizárólag hiteles, megbízható forrásból származó információk juthassanak el a hallgatókhoz.

Hittanoktatás

A március 16-án hatályba lépett általános digitális távoktatás támogatásának céljából a Magyar Katolikus Rádió segítséget kíván nyújtani a hittanoktatás zavartalan lebonyolításában, melyet erre a célra készített műsorszámok sugárzásával valósít meg. A hittanoktatók a rádió honlapján, a https://www.katolikusradio.hu/napi-radiomusor-es-hangarchivum címen tájékozódhatnak az aktuális műsorrendről.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) eseményeinek befogadása

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a kialakult járványügyi veszélyhelyzet miatt számos fontos rendezvény elhalasztására kényszerült. Az említett események egy része a Magyar Katolikus Rádióban élő rádióműsor formájában kerül lebonyolításra. Az első érintett műsor az Esztergomi Beszélgetések című sorozat következő állomása, amelynek sugárzása március 18-án, szerdán, 18.00 órakor kezdődik a rádió stúdiójában. Az élő rádióközvetítés mellett a találkozót a Bonum TV adásán is nyomon követhetik az érdeklődők. A további érintett eseményekről a NEK hivatalos honlapján, és a Magyar Katolikus Rádió Facebook oldalán várható tájékoztatás.

A Magyar Katolikus Rádió arra kéri hallgatóit, hogy a járványügyi veszélyhelyzetben hatályos szabályok betartásával és fokozott figyelemmel járjanak el mindennapi teendőik során.

***

A rádió jelenleg 20 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170 ezer főt. Okostelefonról már elérhető a Magyar Katolikus Rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazása, amelynek segítségével földrajzi korlátok nélkül, bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatóak a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók. Az alkalmazás Android és iOS rendszereken egyaránt használható.

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre