Otromba és átlátszó hazugsággal próbálkozik a 444 nagy „leleplező” cikkében

Rétvári Bence közösségi oldalán közzétett bejegyzésében bocsánatkérésre szólította fel a 444 újságíróját, aki egy olyan tartalmú közleményt cáfol meg, amilyen tartalmú közlemény sose született, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy ily módon hiteltelenítse a politikust, aki a keresztények jogaiért nyilvánosan szót emel, aki politikusként is kiáll másfél millió keresztény mellett.

A 444 „leleplező cikkében” arról számolt be, hogy a Netflix hivatalos kormányzati megkeresési listáján nem szerepel Rétvári Bence azon közleménye, amiben a keresztény embereket mélyen sértő, vallásgyalázó, Krisztus első megkísértése című brazil produkció azonnali eltávolítását követeli. Hogy is szerepelne a nevezett listán, amikor a szóban forgó közleményt a politikus nem az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkáraként, hanem a Kereszténydemokrata Néppárt alelnökeként adta ki.

A politikus bejegyzésében hangsúlyozza, „aki tud olvasni, érti”, hogy nem államtitkárként, hanem az általa alelnökként képviselt párt és a maga és nevében tett egy nyilatkozatot. „Mögöttes újságírói szándék kell ahhoz, ha valaki ezt másként akarja értelmezni”. Mint írja, a politikában mindennapi műfaj, hogy valakit közleményben szólítanak fel valamire. Számtalanszor tette ezt ő is, más is, és volt, hogy neki is így címeztek politikai üzenetet.

Rétvári Bence kijelenti: a 444 „bombasztikus szenzációja” nem más, mint tipikus álhír, egy gyenge hétvégi próbálkozás egy keresztény politikus hiteltelenítésére. 

A KDNP alelnöke arra is kitér, hogy az „újságíró-aktivista” a vele kapcsolatos cikk megjelenése előtt nem kereste meg. Megjegyezve, hogy a 444 cikkét persze „gondolkodás nélkül átvette az összes balliberális felület, közölve ugyanazt az álhírt, amit Szily megírt. Így működik az igazi, hamisítatlan, balliberális álhírgyártás: hiteltelenítés bármi áron, akár hazugságokkal is.

A módszer a régi: vádolj meg valakit alaptalanul, aztán magyarázkodjon majd ő!”

Rétvári Bence bejegyzésében úgy fogalmaz: a lejáratási-hiteltelenítési kísérlet nem jött be. Hozzáteszi, nem fog felhagyni azzal, hogy kiálljon a kereszténygyalázások ellen, még akkor se, ha utána ilyen akciókkal próbálkoznak! A keresztények emberi méltóságának, vallásszabadságának, hitbéli meggyőződésének megsértése továbbra sem tűr szótlanságot!

Mivel a film mai napig elérhető, így a politikus a Netflixet változatlanul arra szólítja fel, hogy azonnal törölje a magyar műsorkínálatából keresztényeket sértő botrányfilmet!

Rétvári Bence bejegyzése itt olvasható.

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre!