Juhász Hajnalka: Niedermüllerék hallgatása hiteltelenségük jelképe

Juhász Hajnalkát, a KDNP országgyűlési képviselőjét kérdeztük Niedermüller Péter botrányt okozó kijelentésével és a keresztény értékrend megvédésével kapcsolatban.

– Niedermüller Péter múlt heti megnyilatkozása alaposan megbotránkoztatta a magyar közvéleményt és a politikai elit jóérzésű részét. Mi lehetett a DK-s erzsébetvárosi polgármester célja kijelentésével?

– Ez nem is cél, talán inkább egy jelenség, annak érzékeltetése, hogy egy liberálisan gondolkodó mindent megtehet, megengedheti magának, hogy gúny tárgyává tegye a heteroszexualitást, és megkérdőjelezze keresztény identitásunkat, Szent István ezeréves örökségét. Niedermüllernek az Európai Parlamentben elhangzott korábbi felszólalásai, amelyek a diszkrimináció, a gyűlöletkeltés és a megbélyegzés ellen szóltak, ezzel a kijelentésével utólag teljesen hiteltelenné váltak.

Több millió magyar embert sértett meg azzal, hogy a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat – és ahogy mondta: „vannak nők is” – rémisztő képződménynek nevezte. De ami a legfelháborítóbb, hogy a bocsánatkérés legapróbb szándéka sem tapasztalható részéről a kijelentése óta.

Azonban Niedermüller Péter egy dolgot elfelejt: krisztusi örökségünk, hogy „gyűlölet célpontjai lesztek az én nevem miatt”. A gyűlöletkeltés mindig a keresztény hit megerősödését jelentette, ezt éreztem, ezt a keresztény erőt több ezer magyar emberrel együtt a csütörtöki tüntetésen.

Kereszténydemokrata politikusként ki kell, hogy mondjam: a liberális-mentalitású politikusok hihetetlen gondolati mételye az, hogy azt hiszik, nekik mindent lehet, de

Szent II. János Pál pápa szavai bennünk élnek: „Ne féljetek!”.

A magyar kormány elkötelezetten küzd a világban keresztény hitük miatt üldöztetésben szenvedők megsegítéséért, ezért is valljuk, hogy a közéletben nincs helye annak, aki a keresztény identitás ideológiai alapú üldözését, megbélyegzését és megcsúfolását képviseli.

– Mi a véleménye arról, ahogyan Niedermüller Péter nyilatkozatát a saját pártja, a Demokratikus Koalíció „kezeli”?

– Niedermüller politikustársai, politikai szövetségesei, a diszkrimináció ellen oly lelkesen szavukat hallatók, azok a jogvédők, akik napi szinten aggódnak a jogállamiság kérdése miatt, most mélyen, kínos csendben hallgatnak. Ez a hallgatás a hiteltelenségük jelképe. Niedermüller Péternek bocsánatot kell kérnie, és távoznia kell a közéletből! Mi, fehér, keresztény, heteroszexuális magyar emberek értékeink és értékrendünk tiszteletben tartását várjuk el, az a mi alapvető emberi jogunk. Üzenjük a liberálisoknak, hogy emberi jog és emberi jog között nem lehet különbséget tenni, aki ezt nem tartja tiszteletben, annak nincs helye a közéletben. Köszönet illet viszont mindenkit, aki a csütörtöki demonstráción személyesen és lélekben velünk volt!

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre