Minden nap karácsony van – Sziráki Péter a Vasárnapnak

A Rád találtam dicsőítő csoport vezető énekes gitárosa a Pengető olvasóinak figyelmét arra hívta fel, nem várhatunk karácsonyig, hogy a szívünket megnyissuk Isten felénk közeledő szeretete előtt. Ez mindennapi programunk kell, hogy legyen.

Az egyházban mindig van olyan időszak, amikor felkészülhetünk nagy ünnepeinkre. Karácsony előtt az advent, húsvét előtt a nagyböjt. Sokan lelkigyakorlatokra, előadásokra mennek, és készülnek a nagy napra. Mások lelkigyakorlatokat, előadásokat tartanak, ezzel segítve másoknak a felkészülésben. Én az utóbbiak közé tartozom.

Amikor elmegyünk egy iskolába lelki programot tartani, akkor mi is sokat kapunk a diákoktól, tanároktól. Viszont az alkalmaink nem kifejezetten a karácsonyról vagy a húsvétról szólnak. Inkább azt igyekszünk átadni, hogy a keresztény embereknek minden nap karácsony és húsvét ünnepe van.

Nem várakozhatunk az adventig vagy a nagyböjtig, hogy készen álljunk arra, amikor az Isten elé kell állnunk. Naponta kell frissítenünk a lelki életünket, imával, böjttel, jó tettekkel, de leginkább szeretettel.

Sziráki Péter katolikus könnyűzenei énekes, testnevelő tanár

 

Fotó: Lambert Attila

 

Kapcsolódó írásunk:

Sziráki Péter: Elültetünk valamit a fiatalok szívében

Iratkozzon fel hírlevelünkre