A muzsikámmal az áldott éjt várom – Tislér Mónika a Vasárnapnak

A karácsony a vigasztalás és az újrakezdés esélyét jelenti. Sajnos négy éve minden karácsony előtt történik egy családi tragédia. Idén is így volt. Egy hete. Hihetetlen nehéz időszak ez számomra. A szeretet ünnepe hatalmas hiányokkal és űrrel párosul.

Tudom, hogy szenteste mégis békét lelek. Elér az eszemig és a szívemig a Jóisten kegyelme és üzenete: eljött hozzám a feltétel nélküli szeretet. Ő esélyt ad az újrakezdésre. Olyan viszonzás nélküli vigasztalást ad a reménytelenségben, amit ember nem adhat meg, csak Ő maga.

Ebben az egészben segít a zene. Amikor Istennek és Istenről zenélek és énekelek. A muzsikámmal ezt az éjt várom. A világ legnagyobb és legáldottabb születésnapját.

A már hagyományos adventi koncertjeink – amelyekkel egy kisgyereket támogatunk – sokat segítenek az ünnepre való hangolódásban.

Éjféli misére a Székesegyházba megyek minden évben. Szeretem énekelni a régi karácsonyi népénekeket. Felhozza a gyermekkori emlékeimet.

Az ünnep lényege a szívünk. A kérdés, hogy mennyire engedjük magunkhoz közel az érkező Jézust. Ehhez ki kell nyitnunk a szívünk kapuját, helyet készítve számára.

Ha bátrak vagyunk, befogadhatjuk a csodát: megtapasztaljuk Isten Szeretetét, a karácsony igazi lényegét.

Tislér Mónika, katolikus énekes előadó

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó írásunk:

Tislér Mónika: A zenénkben magyar szív dobog

'Fel a tetejéhez' gomb