Halászati szervezet: az éves halfogyasztás 30-35 százaléka az év végére esik

Lévai Ferenc azt mondta, hogy Magyarországon egy ember évente átlagosan 6,7 kilogramm halat eszik, pedig hetente legalább egyszer kellene halat fogyasztani.

A halfogyasztás azonban emelkedik, ami annak is köszönhető, hogy nő a halak feldolgozottsági foka, és a húsfélék árának 13 százalékos emelkedésével szemben a hal ára két éve nem emelkedett Magyarországon – tette hozzá.


Hirdetés

A szóvivő beszélt arról is, hogy az éves haltermelés 81 százalékát a ponty, 15-16 százalékát a harcsafélék teszik ki. Az idei ponty a kevés takarmányozás miatt nagyon jó minőségű lett, az afrikai harcsa pedig a második legjobb minőségű Európában – emelte ki Lévai Ferenc.

MTI 

Nyitókép: Fent európai harcsa, balra lent afrikai harcsa és ponty – Wikipedia

Harcsapaprikás – Pixnio

 

'Fel a tetejéhez' gomb