Ekkora pusztítást végzett a szíriai háború

Sokszor olvashattunk az elmúlt években a szíriai polgárháború pusztításairól és rengeteg kép járta be a vilgásajtót arról, hogy a helyieknek micsoda borzalmat kellett átélniük. A máig tisztázatlan körülmények között kirobbant Arab-tavasz előtt gazdag ország nagy részét sajnos elpusztították az azóta is zajló harcok. A Redditen megjelent kép 4 év pusztítását mutatja be.

Éjszakai fények Szíriában 2012-ben és 2016-ban. Forrás: Reddit

Ha összehasonlítjuk a két képet, láthatjuk, hogy több város is gyakorlatilag elpusztult abban a négy évben, amely a két felvétel készítése között telt el. A 2012-es képen az ország északi részén fénylő nagy pont Aleppo városa, ami lényegében eltűnt a térképről. Hasonlóan járt onnan délre Hamá és még lejjebb Homsz is.

De a főváros, a kép déli részén látható Damaszkusz fényei is igencsak összezsugorodtak a háború évei alatt. Ahogyan a tengerparti sáv, Latakia környékén is jóval kisebb lett az élettér. Nagyon látványos az is, hogy az ország keleti részén lévő folyó környékén négy év alatt gyakorlatilag megszűnt az élet.

Csak reménykedünk benne, hogy egy négy évvel későbbi képen ugyanazokat a virágzó városokat láthatjuk Szíriában, mint 2012-ben.

Forrás: Reddit

Iratkozzon fel hírlevelünkre!